Cele mai citite
 


În România se estimează că 500 de copii sunt diagnosticaţi anual cu cancer
duminică, 13 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În România se estimează că anual sunt diagnosticaţi cu cancer 500 de copii, 65% fiind în stadii avansate.
Prof. dr. Despina Baghiu, preşedintele Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică, a subliniat vineri în conferinţă de presă că ar trebui modificat circuitul pe care copiii bolnavi trebuie să-l urmeze pentru a fi diagnosticaţi mai rapid, într-o fază incipientă a cancerului.
Medicul este de părere că ar trebui să existe un timp limită în care copilul să rămână sub supravegherea medicului de familie, aproximativ trei săptămâni şi dacă problema medicală nu este rezolvată, să fie trimis mai departe către medicul specialist, astfel încât în maximum o lună el să fie îndrumat către secţiile de onco-hematologie pediatrică.
Despina Baghiu a precizat că toate tipurile de cancer la copii au simptome care se suprapun celor ale oricărei boli banale şi de aici diagnosticarea tardivă.
O altă problemă a copiilor cu cancer este că ajunşi la vârsta de 18 ani nu mai pot fi trataţi în secţiile de oncologie pediatrică şi nu-şi mai găsesc locul.
Vicepreşedintele Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică, conf. dr. Monica Dragomir, propune înfiinţarea unor Centre pentru oncologia tânărului sau a unor departamente pentru terapia adolescentului şi adultului tânăr.
Conf. dr. Monica Dragomir a menţionat că de opt ani nu s-au mai format specialişti în domeniul oncopediatriei şi că subspecialitatea hemato-oncologie pediatrică nu este recunoscută. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
umat către secţiile-oncologie pedriatică nu este recunoscută
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Monica Dragomir (IOB): Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii pe an se înregistrează în România Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii se înregistrează anual în România, în prezent aproape 5.000 de pacienţi cu vârste mici având această boală în evoluţie sau remisiune, a declarat vineri într-o conferinţă şeful secţiei de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic Bucureşti, dr. Monica...
Depistarea timpurie a cancerului la copii şi tineri, în atenţia specialiştilor Cancerul la copii este mai rar întâlnit, dar cu toate acestea este a doua cauză a mortalităţii infantile, depăşită doar de accidente, a evidenţiat marţi, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Monica Dragomir, şeful Secţiei de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic Bucureşti.
Conf. dr. Monica Dragomir: În România mai sunt 29 de oncologi pediatri, o parte dintre ei - în pragul pensionării În România nu există medici oncologi pediatri tineri, în condiţiile în care mai sunt doar 29 de astfel de specialişti în funcţie, iar o parte dintre ei se află în pragul pensionării, a declarat, luni, preşedintele Societăţii Române de Hemato-Oncologie Pediatrică, conf. dr. Monica Dragomir, şeful Secţiei...
SRN: Numărul cazurilor de cancer al sistemului nervos este în creştere în România în ultimii ani Numărul cazurilor de cancer al sistemului nervos central a crescut în ultimii ani, cea mai afectată fiind populaţia activă cu vârste între 40 şi 60 de ani, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie (SRN), profesor doctor Mircea Gorgan.
Dr. Daniel Porav-Hodade: România, printre puţinele ţări din Europa fără un screening de prostată România este printre puţinele ţări din Europa care nu are aprobat la nivel naţional un screening de prostată, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dr. Daniel Porav-Hodade, medic specialist urolog, preşedintele Comitetului de Organizare a simpozionului 'Patologia bărbatului vârstnic: prostata...
Medic oncolog: În 2012 au apărut peste 8.500 de cazuri noi de cancer la sân Cancerul de sân este în România pe primul loc din punct de vedere al incidenţei şi al mortalităţii, în anul 2012 apărând 8.981 cazuri noi, iar prevalenţa era aproape de 33,500 la suta de mii de paciente, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic oncolog.