Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Laszlo Borbely - Noi nu i-am trădat niciodată pe cei cu care ne-am înhămat la drum
luni, 14 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat sâmbătă, la Reşiţa, că Uniunea nu i-a trădat niciodată, timp de 22 de ani, pe cei cu care a pornit la drum.
'Nu i-am trădat niciodată pe cei cu care ne-am înhămat la drum şi cu care am mers, până când acest lucru a fost posibil, chiar şi atunci când deciziile luate nu au fost chiar pe placul nostru şi mă refer aici la perioada din 2010. Acesta este unul dintre motivele pentru care nici nu am votat actualul Guvern', a afirmat deputatul Laszlo Borbely.
Un alt motiv invocat de vicepreşedintele UDMR se referă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.
'Eu sper ca acest punct să se rezolve pe cale amiabilă, chiar dacă nu printr-o hotărâre de guvern, pentru a exista acea linie în limba maghiară. Cum vom vota în continuare, am spus-o şi la dezbaterea moţiunii. Noi cred că suntem o Opoziţie mai atipică, reprezentăm interesele unei comunităţi. Am avut şi vom avea în continuare un dialog şi cu puterea actuală. Vom fi în opoziţie, sigur, până la alegerile din toamnă şi vom vota în funcţie de ce legi vor fi în Parlament. Sunt multe legi iniţiate chiar de către fostul Guvern', a precizat deputatul UDMR.
În ceea ce priveşte Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, Laszlo Borbely susţine că situaţia a fost inflamată, deşi aceste dispute ar trebui să fie deasupra disputelor politice.
'Din păcate, şi în 2012, din punct de vedere tactic, probabil, Opoziţia s-a folosit de acest punct ca să mai atragă voturi. O asemenea problemă nu ar trebui folosită, fiind vorba de educaţie, de învăţarea în limba maternă. Sper că săptămâna viitoare, ministrul de Externe, Andrei Marga, se va deplasa la Târgu Mureş. Eu aş vrea să le spună doar atât: să rezolve problema de la această universitate, aşa cum a făcut-o şi el la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde există linie în limba maghiară şi conducere a acestei linii a cadrelor maghiare şi nu există niciun fel de segregare', a afirmat Laszlo Borbely. AGERPRES /FOTO PE FLUX/ (A - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).
Acord între Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Universitatea de Ştiinţe Medicale din Havana Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Universitatea de Ştiinţe Medicale din Havana au semnat, la Havana, un acord cadru de cooperare, informează un comunicat al Ambasadei României în Cuba.
Liderul UDMR crede că s-ar putea ajunge la "tensiuni şi conflicte" în chestiunea UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că blocarea înfiinţării unei facultăţi în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş ar putea genera unele "tensiuni şi conflicte" şi a acuzat justiţia că ia decizii...
Solicitarea anulării Cartei UMF Târgu Mureş, respinsă de instanţă printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, luni, că prin Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nr. 2350/23.04.2014, solicitarea anulării Cartei Universitare formulată de o serie de asociaţii civile precum şi de UDMR, PPMT şi PCM a fost respinsă, decizia având caracter definitiv...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Scopul HG privind UMF Târgu Mureş: Compatibilizarea sistemului naţional de învăţământ cu cel european Scopul proiectului de hotărâre de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş se înscrie în preocupările de a dezvolta statutul de universităţi multiculturale şi multilingve, în vederea compatibilizării sistemului naţional de învăţământ cu sistemul european de educaţie şi formare...