Cele mai citite
 


Guvernul vrea să ia 300 de milioane de lei de la primării şi să-i dea pensionarilor ca recuperare de CASS
luni, 14 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul estimează că va strânge până la 300 de milioane de lei din banii acordaţi de fostul Executiv Ungureanu primăriilor pentru a asigura în ultimele patru luni ale anului 2012 resursele necesare returnării sumelor încasate eronat de la pensionari drept contribuţii la asigurările de sănătate (CASS), a declarat premierul Victor Ponta într-o emisiune difuzată duminică de PRO TV.
În prezent, Guvernul are la dispoziţie sumele necesare returnării CASS către pensionari aferente tranşelor din lunile iunie, iulie şi august, iar în luna iulie urmează să fie făcută o rectificare bugetară pentru asigurarea a 400 de milioane de lei necesari returnării CASS în ultimele patru luni ale anului 2012.
"Angajamentul politic al Guvernului pe care îl conduc a fost că la rectificarea din luna iulie, prima pe care avem dreptul să o facem după şase luni de exerciţiu, şi în urma discuţiilor pe care le vom avea la noua vizită a delegaţiei FMI, CE, BM, vom arăta foarte clar de unde luăm restul de cam 400 de milioane de lei pentru a acoperi ultimele patru luni şi a ne ţine de cuvânt", a spus Ponta.
"Avem acum banii şi începem de la 1 iunie acea rambursare către pensionari a sumelor reţinute ilegal de la 1 ianuarie 2011, iar obligaţia noastră faţă de FMI este ca până la vizita din iunie şi rectificarea bugetară din iulie să venim cu restul de 400 de milioane de lei necesari să acopere până la sfârşitul anului această situaţie", a adăugat premierul.
El a precizat că un grup de lucru guvernamental identifică sursele de finanţare a returnării CASS către pensionari, potrivit unor estimări circa 250-300 de milioane de lei urmând să fie recuperaţi din banii necheltuiţi de primării din totalul de 648 de milioane de lei alocaţi de fostul Guvern Ungureanu autorităţilor locale.
"Am avut şi ieri o discuţie cu domnul Georgescu, trebuie să vedem cât recuperăm, probabil undeva spre 250-300 de milioane de lei, din acea faimoasă hotărâre de guvern pe care o dăduse Guvernul Ungureanu cu bani către aleşii locali ai fostului partid de guvernământ", a explicat Victor Ponta.
Premierul a arătat că alte sume vor fi adunate prin restrângerea unor cheltuieli inutile ale instituţiilor statului, iar în acest sens va fi discutat săptămâna viitoare, miercuri, în şedinţa de guvern un memorandum.
"În mod sigur sunt alte sume care pot fi recuperate din ceea ce noi consideram cheltuieli inutile. Şi miercurea viitoare, în Guvern, Ministerul de Finanţe va veni cu un memorandum pe tema reducerii cheltuielilor cu bunuri şi servicii, deplasări externe, de unde putem să tăiem", a precizat şeful Guvernului.
În context, el a arătat că nu intenţionează să păstreze "chetuielile electorale" schimbând "clienţii altui partid" cu clienţii partidului său. De asemenea, Ponta a precizat că se bazează şi pe o colectare mai bună a veniturilor la buget. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Finanţelor îi va prezenta miercuri premierului situaţia banilor recuperaţi de la primării Ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu, va prezenta miercuri, în şedinţa de Guvern, o situaţie privind banii recuperaţi de la primării, a declarat prim-ministrul Victor Ponta, prezent la reuniunea anuală a consilierilor economici.
Voinea: Actuala rectificare bugetară s-a făcut pe fondul unor economii în execuţie Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, consideră că ajustarea cheltuielilor în cadrul actualei rectificări bugetare s-a făcut pe fondul unor economii în execuţie, în condiţiile în care încasările au fost sub aşteptările iniţiale şi au lăsat "o gaură" de 3,8 miliarde de lei în bugetul consolidat...
Premierul spune că şeful statului s-a opus returnării către pensionari a banilor reţinuţi pentru CASS Premierul Victor Ponta a declarat joi seară că preşedintele Traian Băsescu s-a opus returnării banilor reţinuţi ilegal pensionarilor în 2011, pentru contribuţii la asigurările sociale şi de sănătate.
Prima rectificare bugetară din acest an;cei mai mulţi bani merg la Muncă, Interne,Educaţie şi Sănătate Prima rectificare din acest an a bugetelor de stat şi asigurărilor sociale propusă de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) prevede majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidate tot cu aceeaşi sumă, domeniile care...
Botoşani: Pensionari cu invaliditate, puşi să returneze pensiile Casa Judeţeană de Pensii (CJP) a început procedurile de recuperare a pensiilor plătite necuvenit de la bugetul asigurărilor de stat unui număr de 32 de pensionari cu grad de invaliditate II, care au obţinut venituri şi din alte surse, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul executiv...
Guvernul discută marţi cea de-a doua rectificare bugetară din acest an Guvernul discută în şedinţa de marţi proiectul de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014.