Cele mai citite
 


Cluj: Siguranţa medicamentelor - monitorizată prin campania de promovare a proiectului 'Raportează o reacţie adversă'
marţi, 15 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului (CCIM) din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, împreună cu Organizaţia Studenţilor Farmacişti Cluj, desfăşoară, începând de luni, timp de două săptămâni, campania de promovare a proiectului "Raportează o reacţie adversă" în rândul medicilor de familie.
Scopul proiectulul este de a încuraja personalul medical şi pacienţii să participe la monitorizarea siguranţei medicamentelor prin raportarea on-line, pe portalul www.cim.umfcluj.ro, a reacţiilor adverse suspectate. Datele vor fi transmise ulterior Centrului Naţional de Farmacovigilenţă din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.
Totodată, proiectul vizează optimizarea terapiilor, contribuind astfel la îmbunatăţirea calităţii asistenţei medicale acordate pacienţilor.
Studenţi din anii IV şi V ai universităţii clujene, împreună cu personalul CCIM, vor efectua vizite în 161 de cabinete ale medicilor de familie, pentru a face cunoscute serviciile CCIM şi rubricile "Adresează o întrebare" şi "Raportează o reacţie adversă".
Campania de promovare a proiectului a fost realizată şi în rândul farmaciştilor, cu sprijinul studenţilor farmacişti din anul V ai UMF "Iuliu Haţieganu".
CCIM derulează derulează numeroase alte proiecte de cercetare şi educaţionale în domeniul farmacovigilenţei. AGERPRES/ (AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: UMF a demarat lucrările la imobilul în care va funcţiona Centrul de Cercetare în Medicină Avansată Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca a inaugurat joi lucrările la clădirea viitorului Centru de Cercetare în Medicină Avansată şi Medicină Translaţională, finanţate cu fonduri europene.
Rectorul UMF Cluj: Ne aşteptam la o participare mai mare la examenul de rezidenţiat Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu' din Cluj a organizat, duminică, o sesiune specială de rezidenţiat la care au participat 259 de candidaţi, cu mult mai puţini decât locurile disponibile. Pentru acest examen, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 432 de locuri.
Cluj: Specialişti de renume din ţară şi străinătate la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică Specialişti în endocrinologie din ţară şi străinătate se vor reuni la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", pentru a-şi prezenta rezultatele celor mai recente cercetări în domeniu, la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România, care se va desfăşura...
Cluj: Cercetări în domeniul medicinei dentare cu aplicaţii practice Ştiinţa medicală modernă, susţinută de descoperirea plurisciplinară a unor materiale noi, face posibilă în zilele noastre refacerea dintelui sau a gingiei, iar în viitor vom asista şi la refacerea ţesutului nervos, susţine prof. univ. dr. Mihaela Băciuţ de la Centrul de Chirurgie Cranio-Maxilofacială...
Cluj: Prof. univ. dr. Simona Rednic: Prevalenţa sclerodermiei nu este cunoscută în mod real (interviu) Prof.univ. dr. Simona Rednic, şeful Departamentului de Reumatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, a acordat un interviu AGERPRES, în care oferă detalii despre sclerodermie, o boală rară, dar care afectează epiderma şi organele interne.
Cluj: 816 medici au concurat pe 589 de locuri, la examenul de rezidenţiat de la UMF La examenul de rezidenţiat pe loc şi pe post, desfăşurat duminică, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, au candidat 816 medici pe 589 de locuri.