Cele mai citite
 


Franţa: Proces împotriva producătorului unui medicament pentru diabet
marţi, 15 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La un an şi jumătate după izbucnirea scandalului Mediator, un medicament care ar fi provocat moartea a 500 până la 2000 de pacienţi, în Franţa a început luni primul proces penal împotriva laboratoarelor Servier, producătorul medicamentului, relatează AFP.
În boxa acuzaţilor a fost prezent patronul grupului farmaceutic, Jacques Servier, în vârstă de 90 de ani.

Antidiabetic cu efecte de reducere a poftei de mâncare comercializat între 1976 şi 2009, Mediatorul este bănuit că a provocat moartea a cel puţin 500 de oameni în 30 de ani, sau între 1000 şi 2000 după alte estimări.

Peste 350 de persoane cer despăgubiri laboratoarelor şi fondatorului acestora, în faţa tribunalului din Nanterre, pentru 'înşelătorie'.

Reclamanţii susţin că au fost înşelaţi în mod 'deliberat' în legătură cu compoziţia medicamentului, nefiind informaţi cu privire la 'caracterul anorexigen' al principiului activ, benfluorex, care eliberează în organism o substanţă toxică, norfenfluramina, foarte apropiată de amfetamine.

Aceasta poate provoca hipertensiune arterială pulmonară gravă şi creşte exponenţial riscul de valvulopatii.

Servier şi alţi patru foşti directori ai laboratoarelor omonime şi ai companiei Biopharma, care a comercializat Mediator, riscă până la 4 ani închisoare şi o amendă de 37.500 de euro, iar companiile la rândul lor riscă amenzi de câte 150.000 de euro şi interzicerea activităţii.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul Mediator, declanşat de unul din cele mai mari scandaluri sanitare, se reia în Franţa Procesul Mediator, un medicament la originea unuia din cele mai mari scandaluri sanitare în Franţa şi suspectat a fi cauza a sute de morţi, se reia marţi la tribunalul din Nanterre, după ce a fost întrerupt în urmă cu un an din motive de procedură, transmite AFP.
Franţa: Dr. Dukan, sancţionat de Ordinul medicilor pentru un medicament prescris acum 40 de ani unei paciente Medicul nutriţionist francez Pierre Dukan, cunoscut pentru regimul de slăbire care îi poartă numele, a fost sancţionat de Ordinul medicilor din Franţa pentru că i-a prescris unei paciente, acum 40 de ani, un medicament 'în afara indicaţiilor oficiale', informează marţi agenţia Efe. Avocatul său, Edouard...
Dolj: Corpul de Control al MS a început verificările la SJU Craiova după moartea pacienţilor operaţi de obezitate Reprezentanţi ai Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii au demarat, luni, verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul a doi din nouă pacienţi operaţi de obezitate morbidă cu sprijinul unor medici din Franţa, potrivit unor surse medicale.
Januvia, tratamentul pentru diabet de la Merck, ales drept medicamentul anului de Med Ad News Januvia, tratamentul pentru diabet al companiei farmaceutice Merck, a fost ales medicamentul anului în cadrul prestigioaselor premii Med Ad News Manny Awards, realizate de revista de business și marketing în domeniu farmaceutic, Med Ad News.
Franţa: Pacientul aflat în moarte cerebrală în urma studiilor clinice pentru un medicament a decedat Pacientul care se afla în moarte cerebrală după ce a participat la studiile pentru un medicament nou în vestul Franţei a murit, a anunţat duminică spitalul din Rennes, unde acesta fusese spitalizat alături de alţi cinci voluntari.
Franţa: Un antiepileptic, la originea a cel puţin 450 de malformaţii la naştere Un medicament considerat esenţial în tratarea epilepsiei, Valproat, a provocat cel puţin 450 de malformaţii congenitale în Franţa la copiii expuşi în perioada uterină, arată o estimare prezentată marţi de autorităţile medicale şi citată de AFP.