Cele mai citite
 


Grup de suport pentru femeile bolnave de cancer
marţi, 15 mai 2012   ::   3 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Un Grup de suport pentru femeile bolnave de cancer a fost conceput la o clinică din Capitală de prof. dr. Elisabeta Stănciulescu, pentru a veni în ajutorul femeilor suspectate sau diagnosticate cu un cancer mamar sau ginecologic, precum şi în ajutorul membrilor familiilor acestora.

'Ne-am dorit să organizăm un asemenea grup de suport încă de la înfiinţarea clinicii, deoarece studiile ştiinţifice au demonstrat că participarea la 6-8 întâlniri ale unui grup de suport poate contribui semnificativ la o informare mai corectă, la un echilibru psihologic mai bun, la descoperirea şi învăţarea unor strategii practice de a face faţă întrebărilor, temerilor, slăbiciunilor, descurajării sau durerilor, iar efectele pozitive durează după aceea până la un an', a declarat dr. Elena Claudia Teodorescu, managerul Donna Medical Center, potrivit unui comunicat remis luni.


Prof. dr. Elisabeta Stănciulescu afirmă că 'cele mai bune rezultate le obţin persoanele care participă activ, motivat, cu încredere, iar unele studii arată că în aceste cazuri grupurile pot contribui chiar şi la prelungirea duratei vieţii'.


Prin participarea la aceste grupuri pacientele află mai multe despre boală şi despre cum se pot depăşi momentele cele mai dificile de la persoane care trec prin experienţe similare şi de la specialişti invitaţi.
De asemenea, găseşti ascultare, înţelegere, încurajare, suport emoţional. Poţi vorbi deschis despre gândurile, trăirile, suferinţele tale, cu persoane care într-adevăr te ascultă şi te înţeleg.


Prin această participare alături de alte persoane care au aceleaşi probleme cei afectaţi pot să se bucure în continuare de viaţă, să îşi îmbunătăţească relaţiile cu membrii familiei şi cu prietenii.
Dacă este vorba de o persoană apropiată, care se confruntă cu boala, cei apropiaţi pot învăţa cum să le fie alături, cum să o susţină, să o încurajeze, să o ajute.


Participarea este gratuită iar prima întâlnire va avea loc în data de 24 mai, ora 18,00 şi va dura aproximativ o oră şi jumătate.
Întâlnirile se vor organiza la sediul Donna Medical Center din str. Traian nr. 234, et.1, sect. 2, Bucureşti.


Activităţile vor fi conduse de prof. univ. dr. Elisabeta Stănciulescu, http://elisabetastanciulescu.ro/cine-sunt/cv/.
Înscrierile se pot face telefonic, la recepţia Donna Medical Center. Telefon: 021.252.32.32; 021.252.32.33 sau 0374.08.00.08./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
de willing
Cancerul e o boala,deci se vindeca!

Intra in comunitatea femeilor care sunt mai puternice decat cancerul. Vino sa fii aproape de cele care trec prin aceleasi momente grele ca si tine! Vino sa o cunosti pe Carmen Ungureanu, diagnosticata cu cancer in urma cu un an iar astazi complet vindecata,fericita si libera,pregatita sa te invete si pe tine cum sa te vindeci! Doar zece minute pentru corpul tau in fiecare zi! Doar zece minute pentru sufletul tau frumos! Ce esti dispusa sa faci pentru a te elibera de cancer?

Renunt la fumat
Manac sanatos
Fac miscare in fiecare zi
Petrec mai mult timp cu familia
Merg la intalnirea cu femei diagnosticate cu cancer ca si mine, joi, 7 iunie, la ora 10 00, la Willing, str. Petru Poni nr. 1 bis
Te rog sa te inscrii din timp telefonic la numarul 0758512043 sau prin e-mail la office@willing.ro . Locurile sunt limitate. Grabeste-te! Taxa de participare ti-o facem cadou, adica va fi gratuit pentru tine!

de Alexa Vasilache
Am o ruda care trebuie sa se opereze de cancer ovarian si s-a hotarat sa mearga in Turcia, la clinica Anadolu. Mentionez ca boala e in stadiu incipient, iar la controlul medical, specialistii de acolo ne-au spus ca sansele de recuperare sunt foarte mari. Sper ca totul sa fie bine si fara recidiva pe viitor. S-a operat cineva la clinica Anadolu? Va multumesc.

de Diana Dragomir
Este bine ca mergi din timp la medic, astfel sansele de recidiva, pe viitor, sunt mult mai mici. Eu am fost la Anadolu, dar am avut probleme cardiovasculare si am facut cateterism. Mi s-a facut o investigatie completa si pot spune ca medicii de acolo sunt foarte profesionisti. Cu siguranta asa e in toate sectiile clinicii. Multa sanatate iti doresc!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suport gratuit pentru femeile afectate de cancer mamar și limfedem - Proiect realizat de Donna Medical Center în colaborare cu HOSPICE Casa Sperantei Începând cu 28 iulie 2014, femeile operate de cancer mamar vor putea participa GRATUIT la Grupul de Suport pentru Cancer Mamar și Limfedem, susținut de HOSPICE Casa Speranței și de Donna Medical Center, două organizații care se implică constant în susținerea comunității femeilor diagnosticate...
În România, în 2011, 6.000 de femei au fost diagnosticate cu cancer mamar În România, în 2011, au fost diagnosticate 6000 de femei cu cancer la sân, incidenţa acestei afecţiuni crescând lent dar continuu în ultimii ani, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Ion Stoian de la Gynecoland, cu prilejul simpozionului 'Managementul Diagnostic şi Terapeutic al Tumorilor Mamare'...
Un element derivat din buretele de mare ajută la prelungirea vieţii femeilor cu cancer mamar Un element derivat din buretele de mare permite prelungirea vieţii femeilor afectate de un cancer mamar recurent sau cu metastaze şi care au făcut tratament prin terapiile clasice, arată un studiu clinic prezentat duminică şi preluat de AFP.
Pacientele cu cancer mamar vor avea acces la analize de ultimă generaţie şi operaţii de reconstrucţie Pacientele care suferă de cancer mamar vor avea posibilitatea unui acces mai facil, din luna mai a acestui an, la tratamente şi la reconstrucţie mamară prin endoprotezare.
Harghita: Numărul cazurilor de cancer mamar este în creştere; în judeţ există un singur oncolog Numărul cazurilor de cancer de sân este în creştere în Harghita, această boală afectând persoane din ce în ce mai tinere, arată o cercetare efectuată în cadrul proiectului "Împreună pentru sănătatea sânului" şi făcută publică miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.
1,4 milioane de noi cazuri de cancer mamar, anual Alege să nu faci parte din statistici ! Alătură-te celei de-a treia ediții a campaniei despre cancerul de sân «Nu am făcut destul» și află cum să previi această afecțiune.