Cele mai citite
 


O delegaţie americană o vizitează pe Iulia Timoşenko
marţi, 15 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O delegaţie a Departamentului de Stat al SUA a vizitat-o luni pe opozanta ucraineană şi fost premier Iulia Timoşenko, transferată de la închisoarea sa la spital, în timp ce cazul său face obiectul unor critici internaţionale, relatează AFP.
Delegaţia, condusă de un reprezentant al Biroului pentru democraţie şi drepturile omului din cadrul Departamentului, a sosit după-amiază la spitalul public din Harkov /est/, unde dna Timoşenko, care suferă de hernie de disc, este spitalizată de miercuri.
Este vorba de prima vizită a unor responsabili din partea guvernului american la dna Timoşenko, aflată în detenţie din august 2011.
Iulia Timoşenko a încetat greva foamei, ce a durat 20 de zile şi care fusese declarată pentru a protesta faţă de violenţele a căror victimă a fost în închisoare.
Vineri, preşedinta lituaniană Dalia Grybauskaite a reuşit s-o viziteze la spital pe dna Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.
Acest caz a provocat o gravă criză în relaţiile dintre Kiev şi Occident, care consideră că este motivat politic şi cere eliberarea dnei Timoşenko.
Secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat pe 1 mai că Washingtonul este ''foarte preocupat'' în legătură cu tratamentul rezervat dnei Timoşenko.
Mai multe ţări din Uniunea Europeană au ameninţat la rândul lor cu un boicot politic la campionatul european de fotbal Euro-2012, organizat de Ucraina şi Polonia în perioada 8 iunie-1 iulie.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ucraina: Iulia Timoşenko îşi întrerupe tratamentul în semn de protest Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, transferată de la închisoare la un spital săptămâna trecută, şi-a întrerupt tratamentul pentru a protesta faţă de divulgarea unor informaţii cu privire la îngrijirile sale medicale, a indicat marţi ministrul adjunct ucrainean al sănătăţii, citat de AFP.
Bacău : Irina Jianu, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ,, Trofeul Calităţii" a intrat în greva foamei Irina Paula Jianu, aflată în custodia Penitenciarului Bacău după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ,,Trofeul Calităţii", a recurs la o acţiune de protest prin refuzul de hrană, motivând că problemele complexe de sănătate nu pot fi tratate în sistemul medical din reţeaua administraţiei...
Trei revoluţionari în greva foamei au fost internaţi în spital Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Trei revoluţionari, aflaţi în greva foamei, au fost internaţi în spital după ce medicii care îi supraveghează au constatat că nivelul glicemiei a scăzut, se arată într-un comunicat al Blocului Naţional al Revoluţionarilor difuzat sâmbătă.
Ucraina: Iulia Timoşenko suferă de o boală de piele necunoscută Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare şi în prezent internată pentru hernie de disc, suferă de o boală de piele necunoscută, a anunţat joi avocatul său Serghei Vlasenko, informează AFP.
Spitalele de stat din Grecia, în grevă împotriva măsurilor de austeritate Spitalele de stat din Grecia funcţionau vineri doar cu personalul de urgenţă, din cauza unei greve de 24 de ore a personalului sanitar împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern, relatează Associated Press.
Ministrul Corlăţean a participat la întâlnirea miniştrilor de externe UE cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, la New York Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat, miercuri, la întâlnirea miniştrilor de externe UE cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, desfăşurată la New York, sub forma unui dineu transatlantic, în marja celei de-a 69-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, informează un comunicat de...