Cele mai citite
 


ZILELE PROTECȚIEI SOLARE - Testări gratuite pentru depistarea melanomului
marţi, 15 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay organizează între 21-25 mai 2012 Zilele protecției solare. În această perioadă, 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din București (Str. Mihai Eminescu nr 42, Șos. Pipera-Tunari nr. 44, Calea Floreasca nr. 111-113, Vasile Lascăr, nr.42-44) vor efectua gratuit examinări ale aluniţelor suspecte în vederea depistării de cancere cutanate. Totodată, pacienţii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare şi fotoprotecţie. 

Consultaţiile se vor acorda pe bază de programare telefonică la numarul de telefon 031 9101 începând cu data de 17 mai.
 
Campania Zilele protecției solare se află deja la a doua ediție, în 2011 numărul persoanelor testate depășind 300, cu 2 cazuri de melanom raportate și 30 de alunițe suspecte (nevi displazici).
 
IMPORTANȚA PROTECȚIEI SOLARE DEMONSTRATĂ CLINIC
Un studiu clinic important desfășurat în Australia timp de 15 ani pe un eșantion de peste 1600 de adulți a demonstrat pentru prima dată că folosirea cu regularitate a cremelor de protecție solară reduce riscul apariției melanomului.
 
Studiul, realizat de Dr. Adele Green și publicat în Journal of Oncology, demonstrează reducerea apariției melanomului, chiar și a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecție solară.
În 2011, La Roche-Posay România a inițiat un studiu* privind comportamentul românilor la soare și modul de utilizare a produselor de protecție solară:
 
  • 30% dintre românii intervievați nu folosesc NICIODATĂ produse de protecție solară;
  • 31% dintre românii intervievați folosesc produse cu factor de protecție solară numai atunci când merg la plajă.
Studiul demonstrează că peste 50% din populație nu este conștientă de riscurile expunerii zilnice la razele soarelui.
Chiar daca gradul de protecție solară este destul de scăzut în rândul adulților, părinții sunt mult mai atenți când este vorba despre proecția copiilor. Studiul a demonstrat că:
 
  • 20% dintre copii sunt protejati  ÎNTOTDEAUNA de razele soarelui, iar
  • 45% dintre aceștia folosesc DESEORI produse de protecție solară.
La Roche-Posay este de mulți ani alături de medicii dermatologi în prevenirea cancerului de piele. Folosite cu regularitate, produsele de protecție solară ANTHELIOS de la La Roche-Posay protejează eficient pielea în timpul expunerii la soare.
 
Centrul Medical Bioderm oferă servicii calitate în domeniul dermatologiei de 20 de ani. Bioderm a introdus în România dermatoscopia prin epiluminescență și are, dintre toate clinicile, cea mai mare experiență în acest domeniu.
 
DESPRE MELANOM
Melanomul este un tip de cancer de piele și are legatură directă cu expunerea la soare; el este o tumoare care se dezvoltă din celulele care intervin în colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru că prezintă un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.
Vârsta medie pentru apariţia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des întâlnit la femei decât la bărbaţi. Zonele în care melanomul se manifestă cel mai frecvent sunt gambele la femei şi toracele posterior la bărbaţi.
 
Oricine poate să dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare dacă se îndeplineşte una dintre condiţiile:
  • tegument sensibil la soare: piele, ochi şi păr deschise la culoare;
  • factori genetici: prezenţa a numeroase aluniţe (peste 100); antecedente personale sau în familie de tumori cutanate;
  • arsuri solare grave şi repetate, în special înaintea vârstei de 15 ani;
  • obiceiul bronzării artificiale, la solar.
 
Despre laboratoarele La Roche-Posay:
De mai bine de 30 de ani, La Roche-Posay colaborează cu dermatologi la nivel internațional pentru a crea produse de îngrijire și machiaj, având la bază apa termală La Roche-Posay. Peste 25000 de medici din întreaga lume recomandă zilnic La Roche-Posay ca fiind specialistul pielii sensibile.
 
*studiul a fost realizat cu ajutorul a 200 de dermatologi și pediatrii din România, pe un eșantion de 7700 de adulți și 455 de copii.

  

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Testări gratuite pentru depistarea melanomului Un studiu clinic important desfăşurat în Australia timp de 15 ani, pe un eşantion de peste 1.600 de adulţi, a demonstrat pentru prima dată că folosirea cu regularitate a cremelor de protecţie solară reduce riscul apariţiei melanomului, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.
17 medici dermatologi vor efectua gratuit examinări, în cadrul 'Zilelor protecţiei solare' Un număr de 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucureşti vor efectua gratuit examinări ale aluniţelor suspecte în vederea depistării de cancere cutanate, în cadrul 'Zilelor protecţiei solare'. Evenimentul este organizat de Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay...
Campanie naţională de prevenire a cancerului de piele Peste 300 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD), vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite, pe 25 mai, cu prilejul 'Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului'.
Screening gratuit pentru cancerul de piele prin campania 'Un viitor fără pată' a FABC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a lansat joi cea de-a patra ediţie a campaniei 'Un viitor fără pată' printr-un program gratuit de screening pentru cancerul de piele, intitulat "Săptămâna Testării pentru Cancer de Piele".
Dr. Mihaela Leventer: Melanomul depistat în fază incipientă are şanse de vindecare Melanomul depistat în faza incipientă are şanse de vindecare, a declarat marţi dr. Mihaela Leventer, la lansarea cărţii 'Să înţelegem melanomul', ediţia 2012, cu ocazia marcării Zilei Melanomului în România de Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC)...
Dr. Călin Giurcăneanu: În ultimii 30 de ani numărul cancerelor de piele a crescut de 4 ori O amplă campanie de informare privind melanomul, în care vor fi angrenaţi peste 300 de medici dermatologi din întreaga ţară, se va derula începând de vineri şi până pe 30 mai, fiind organizată de Societatea Română de Dermatologie (SRD) sub egida celei mai mari asociaţii europene de dermatologie - Academia...