Cele mai citite
 


17 medici dermatologi vor efectua gratuit examinări, în cadrul 'Zilelor protecţiei solare'
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucureşti vor efectua gratuit examinări ale aluniţelor suspecte în vederea depistării de cancere cutanate, în cadrul 'Zilelor protecţiei solare'. Evenimentul este organizat de Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay, în perioada 21-25 mai.
Totodată, pacienţii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare şi fotoprotecţie.
Consultaţiile se vor acorda pe bază de programare telefonică la numărul de telefon 031 9101, începând cu data de 17 mai.
În 2011, La Roche-Posay România a iniţiat un studiu privind comportamentul românilor la soare şi modul de utilizare a produselor de protecţie solară.
Studiul a relevat că 30% dintre românii intervievaţi nu folosesc niciodată produse de protecţie solară; 31% dintre românii intervievaţi folosesc produse cu factor de protecţie solară numai atunci când merg la plajă.
Studiul demonstrează că peste 50% din populaţie nu este conştientă de riscurile expunerii zilnice la razele soarelui.
Chiar dacă gradul de protecţie solară este destul de scăzut în rândul adulţilor, părinţii sunt mult mai atenţi când este vorba despre protecţia copiilor.
Studiul a demonstrat că 20% dintre copii sunt protejaţi întotdeauna de razele soarelui, iar 45% dintre aceştia folosesc deseori produse de protecţie solară.
Melanomul este un tip de cancer de piele şi are legatură directă cu expunerea la soare; este o tumoare care se dezvoltă din celulele care intervin în colorarea pielii, celulele pigmentare.
Pentru că prezintă un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.
Vârsta medie pentru apariţia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des întâlnit la femei decât la bărbaţi.
Zonele în care melanomul se manifestă cel mai frecvent sunt gambele la femei şi toracele posterior la bărbaţi.
Oricine poate să dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare dacă este un tegument sensibil la soare: piele, ochi şi păr deschise la culoare; factori genetici: prezenţa a numeroase aluniţe (peste 100); antecedente personale sau în familie de tumori cutanate; arsuri solare grave şi repetate, în special înaintea vârstei de 15 ani; obiceiul bronzării artificiale, la solar.
Un studiu clinic important desfăşurat în Australia timp de 15 ani pe un eşantion de peste 1600 de adulţi a demonstrat pentru prima dată că folosirea cu regularitate a cremelor de protecţie solară reduce riscul apariţiei melanomului.
Studiul, realizat de dr. Adele Green şi publicat în Journal of Oncology, demonstrează reducerea apariţiei melanomului, chiar şi a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecţie solară.
Campania Zilele protecţiei solare se află deja la a doua ediţie, în 2011 numărul persoanelor testate depăşind 300, cu 2 cazuri de melanom raportate şi 30 de aluniţe suspecte (nevi displazici)./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Testări gratuite pentru depistarea melanomului Un studiu clinic important desfăşurat în Australia timp de 15 ani, pe un eşantion de peste 1.600 de adulţi, a demonstrat pentru prima dată că folosirea cu regularitate a cremelor de protecţie solară reduce riscul apariţiei melanomului, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.
ZILELE PROTECȚIEI SOLARE - Testări gratuite pentru depistarea melanomului Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay organizează între 21-25 mai 2012 Zilele protecției solare. În această perioadă, 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din București (Str. Mihai Eminescu nr 42, Șos. Pipera-Tunari nr. 44, Calea Floreasca nr. 111-113, Vasile Lascăr...
Screening gratuit pentru cancerul de piele prin campania 'Un viitor fără pată' a FABC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a lansat joi cea de-a patra ediţie a campaniei 'Un viitor fără pată' printr-un program gratuit de screening pentru cancerul de piele, intitulat "Săptămâna Testării pentru Cancer de Piele".
Loţiunile de plajă cu factor de protecţie mare scad riscul de melanom cu 33% (studiu) Folosirea loţiunilor de plajă cu factor de protecţie solară mare poate contribui la scăderea riscului de melanom cu 33%, în comparaţie cu produse similare cu un factor de protecţie mai mic, arată Science Daily care citează un studiu publicat miercuri.
Dr. Mihaela Leventer: Melanomul depistat în fază incipientă are şanse de vindecare Melanomul depistat în faza incipientă are şanse de vindecare, a declarat marţi dr. Mihaela Leventer, la lansarea cărţii 'Să înţelegem melanomul', ediţia 2012, cu ocazia marcării Zilei Melanomului în România de Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC)...
Campanie naţională de prevenire a cancerului de piele Peste 300 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD), vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite, pe 25 mai, cu prilejul 'Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului'.