Cele mai citite
 


Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' pledează pentru creşterea nivelului de finanţare a sistemului sanitar
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România (FSSR) a transmis marţi un comunicat în care pledează pentru creşterea nivelului de finanţare a sistemului sanitar, în paralel cu eficientizarea modului de cheltuire a banilor colectaţi.
'Atât confortul pacienţilor, cât şi salarizarea adecvată a angajaţilor din sănătate depind de nivelul de finanţare a sistemului. De aceea, toţi cei interesaţi de buna funcţionare a acestui domeniu sunt încurajaţi să susţină Campania pentru creşterea nivelului de finanţare a sistemului sanitar şi eficientizarea modului de cheltuire a banilor colectaţi, ca măsuri esenţiale ce trebuie adoptate prin noua lege a Sănătăţii', a declarat Viorel Rotilă, preşedintele FSSR.
Potrivit comunicatului citat, campania are ca obiectiv atât identificarea şi introducerea unor noi surse de venit la bugetul Casei de Asigurări Sociale de Sănătate, cât şi eficientizarea surselor existente, respectiv creşterea nivelului de colectare şi alocarea conformă colectării.
'În ceea ce priveşte asigurările complementare, considerăm că este necesară crearea unui cadru legal şi a unui mecanism de supraveghere eficiente, care să îi garanteze cetăţeanului că se poate asigura privat pentru toate serviciile medicale excluse din pachetul de bază de servicii medicale, la preţuri acceptabile', a mai spus preşedintele FSSR. AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Solidaritatea Sanitară:Bugetul alocat spitalelor publice trebuie să ajungă la 60% din totalul bugetului FNUASS Bugetul alocat spitalelor publice trebuie majorat, astfel încât să ajungă la 60% din totalul bugetului Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), iar acest lucru se poate produce prin reducerea semnificativă a bugetului alocat pentru medicamente şi materiale sanitare, susţine Federaţia...
'Solidaritatea Sanitară' solicită o modificare profundă a sistemului sanitar Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine protestele şi revendicările colegilor din sănătate, solicitând, totodată, o modificare profundă a sistemului sanitar, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
'Solidaritatea Sanitară' solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii în cazul Spitalului 'Anton Cincu' din Tecuci Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii, pentru plata urgentă a drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, remis vineri AGERPRES.