Cele mai citite
 


Iaurtul cu vanilie, un afrodisiac neaşteptat
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

În timpul unor cercetări de laborator pe animale, oameni de ştiinţă americani au observat că iaurtul cu vanilie ar putea avea efect asupra libidoului. Cercetători de la Massachusetts Institute of Technology au avut surpriza să descopere că iaurtul cu vanilie îmbunătăţeşte activitatea sexuală...la şoareci şi se întreabă dacă acelaşi efect există şi la om, relatează Le Figaro.

Studiul a apărut în revista lunară Scientific American, fiind considerat cu atât mai serios cu cât autorii sunt un cunoscut specialist în biologia cancerului şi un genetician. Efectul a fost destul de evident, ţinând seama că a fost remarcat în timp ce se observa cu totul altceva.

Mai întâi, cercetătorii au constatat că părul şoarecilor care mâncau iaurt cu vanilie era mai strălucitor şi de zece ori mai des. Ei au mai observat că şoarecii masculi aveau, datorită desertului lactat, testicule cu 15% mai mari decât cei care consumau junk-food şi cu 5% decât cei cu regim normal, fără iaurt.

În sfârşit, şoarecii care mâncau iaurt cu vanilie îşi fecundau mai repede şi cu mai mare succes partenerele. De altfel, femelele din grupul şoarecilor consumatori de iaurt cu vanilie aveau pui mai mari, pe care-i înţărcau cu mai mult succes decât cele care nu primeau iaurt. Acest lucru nu ţine însă de anecdotic pentru că o echipă de la Harvard arătase deja, la om, îmbunătăţirea calităţii spermei ca urmare a consumului de iaurt.

Este necesară totuşi multă prudenţă în extrapolarea acestor rezultate. Acum câţiva ani, o echipă de la Universitatea din Milano a descoperit o legătură între consumul de ciocolată şi libidoul femeilor. Cercetătorii au adunat 163 de femei din care jumătate mâncau zilnic ciocolată, cerându-le să completeze un chestionar despre propria lor sexualitate. Rezultatul a fost că cele care mâncau ciocolată frecvent aveau o sexualitate mai bogată şi manifestau, în general, o dorinţă sexuală mai accentuată. De fapt, analiza statistică amănunţită a distrus această concluzie, grupul de 'dependente de ciocolată' fiind în medie cu şase ani mai tânăr, lucru care afecta corectitudinea observaţiei. La vârstă egală, impactul consumului de ciocolată asupra sexualităţii se anula.

Acum urmează să se facă studii pe om înainte să se stabilească efectul iaurturilor cu vanilie asupra potenţialului de seducţie la oameni şi intensităţii activităţii sexuale, încheie Le Figaro.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şoarecii care mănâncă iaurt au libidoul crescut Cercetători americani au descoperit întâmplător că probioticele au acelaşi efect ca şi viagra, cel puţin la şoareci. Doi oameni de ştiinţă de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Susan Erdman, biolog specializat în studiul cancerului, şi Eric Alm, genetician, analizau impactul hranei nesănătoase...
Cercetători americani au reuşit să inducă amintiri false unor şoareci Cercetători americani au reuşit pentru prima oară să manipuleze memoria unor şoareci. Pornind de la două evenimente independente trăite de animale, ei au creat o amintire falsă cu ajutorul optogeneticii, relatează lefigaro.fr.
Medicamente administrate câinilor ar putea fi utile şi oamenilor Cercetători americani se gândesc să utilizeze la oameni un medicament folosit până acum doar pe animale. Un medicament cu care sunt trataţi câinii cu răni ale coloanei vertebrale ar putea fi prescris şi oamenilor, scrie The New York Times.
Bacterii intestinale, legate de malnutriţia infantilă în Africa O alimentaţie insuficientă sau mediocră nu este singura cauză a malnutriţiei infantile în Africa Subsahariană, unele bacterii intestinale pot provoca, de asemenea, această problemă, potrivit unor cercetători americani al căror studiu a fost publicat miercuri, relatează AFP.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Primele maimuţe din embrioni micşti s-au născut în SUA Cercetători americani au anunţat joi naşterea primelor maimuţe din embrioni micşti din lume, după combinarea celulelor din şase embrioni diferiţi, experiment a cărui reuşită poate însemna un important pas înainte pentru medicină, conform Live Science.com.