Cele mai citite
 


Liberalii doresc desfiinţarea completă a asigurărilor sociale de sănătate
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei de sănătate a Partidului Naţional Liberal, Eugen Nicolăescu, a declarat marţi că liberalii vor să desfiinţeze complet asigurările sociale de sănătate, care ar putea fi înlocuite cu o taxă de solidaritate şi cu asigurări private complementare.
"Vrem să desfiinţăm complet asigurările sociale de sănătate, adică să nu se mai oprească cele 10,7 puncte procentuale din venitul salariatului. Acestea vor fi înlocuite cu contribuţia bugetului de stat, cu o taxă de solidaritate, am numit-o noi, care poate fi în funcţie de calculele pe care le vom face ca pachete de servicii medicale undeva între 3 şi 5% din salariul fiecărui om în parte şi bineînţeles cu asigurări private complementare, care pot fi deductibile din impozitul pe venit al fiecărui salariat", a spus Nicolăescu, la finalul dezbaterii "PNL-USL are grijă de sănătatea ta" desfăşurată la Palatul Parlamentului .
În acelaşi timp, Eugen Nicolăescu consideră că nu este încă nevoie de o lege separată a sănătăţii, ci trebuie doar modificată actuala lege, iar Uniunea Social Liberală nu are încă un program de guvernare în domeniul sănătăţii.
"Este nevoie de o consultare reală a lumii medicale, a asociaţiilor profesionale, a asociaţiilor de pacienţi, deci o legătură bună şi cu societatea civilă, este nevoie să existe în permanenţă consultări pentru fiecare pas care trebuie realizat. Sunt o serie de probleme grave care au nevoie de soluţionare rapidă, cum ar fi achiziţionarea de medicamente citostatice pentru bolnavii de cancer, sunt probleme complicate în domeniul farmaceutic, în domeniul medicamentului, unde plăţile sunt foarte întârziate, unde multe farmacii intră în insolvenţă, unde s-ar putea să asistăm la situaţia de a nu mai avea acces la medicamente pentru multe categorii de pacienţi", a declarat Nicolăescu marţi, la finalul dezbaterii "PNL-USL are grijă de sănătatea ta", desfăşurată la Palatul Parlamentului.
Nicolăescu a spus că în următoarele două luni mai multe grupuri de lucru se vor întâlni pentru a finaliza modificările la actuala lege, iar la sfârşitul verii să poată fi creionat bugetul acestui domeniu pentru 2013.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS Pacienţii bolnavi de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de Casa de Asigurări de Sănătate începând cu această lună la OncoFort din cadrul Gral Medical.
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
ARPIM: Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de peste 800 milioane lei pieţei farmaceutice Noua taxă clawback ar putea aduce pierderi de 842 de milioane de lei pieţei farmaceutice, ceea ce înseamnă o scădere a pieţei cu 30%, relevă un studiu de impact prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, de reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Cum se descurcă bolnavii de cancer din România (presă) Circa 20 de medicamente împotriva cancerului sunt indisponibile, la ora actuală, în România, situaţie care durează de peste şase ani şi care nu încetează să se înrăutăţească, semnalează, luni, site-ul la-croix.com, potrivit căruia aceasta obligă mii de pacienţi să recurgă la diverse mijloace pentru a-şi...