Cele mai citite
 


Neamţ: Zeci de persoane ajung săptămânal la spital, muşcate de căpuşe
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor muşcate de căpuşe continuă să crească în judeţul Neamţ de la o zi la alta, potrivit informaţiilor furnizate de serviciul de urgenţă al spitalului judeţean din Piatra Neamţ.
Numai în ultimele patru zile, 30 de persoane au ajuns la urgenţă după ce au fost muşcate de căpuşe, însă niciun pacient nu a necesitat internarea.
Cele mai multe persoane au ajuns la spital în week-end, medicii înregistrând 16 astfel de cazuri. Alţi 6 nemţeni au ajuns la spital luni iar marţi, numărul pacienţilor care au venit la spital din această cauză a ajuns la cifra opt. Printre cei care au necesitat îngrijiri medicale se numără atât minori, cât şi persoane în vârstă.
În evidenţele medicilor de la secţia contagioase a spitalului din Piatra Neamţ se află şi două persoane care în urmă cu câteva luni au fost depistate cu boala Lyme, urmare a muşcăturii de căpuşe. Pacienţii se află sub tratament de specialitate cu antibiotice şi au şanse mari să îşi revină complet.
Muşcătura de căpuşă este, de cele mai multe ori, nedureroasă, dar tratată necorespunzător poate fi periculoasă. Doar căpuşele infestate cu virusuri pot transmite boli şi de aceea, pentru a evita orice risc, este indicat un control amănunţit asupra corpului în cazul celor care au fost în zone unde pot exita căpuşe. De asemenea, în cazul unor muşcături, medicii recomandă pacienţilor să se prezinte la spital pentru extragerea insectei din piele. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Zece persoane diagnosticate cu boala Lyme după muşcături de căpuşă, în ultima lună Zece dintre cele aproximativ 120 de persoane care s-au prezentat, în ultima lună, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti cu muşcături de căpuşă au fost diagnosticate cu boala Lyme, ele aflându-se în prezent sub tratament.
Peste 240 suceveni muşcaţi de căpuşe, unul diagnosticat cu boala Lyme Peste 240 de persoane muşcate de căpuşe s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava de la începutul acestui an, doar una fiind diagnosticată cu boala Lyme în urma testării.
Aproape 90 % din cazurile cu boala Lyme din România, depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean Sibiu Aproape 90% din totalul cazurilor cu boala Lyme sau borelioză din acest an, din România, au fost depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, acesta fiind doar unul din cele patru spitale de stat din judeţ, unde există medici infecţionişti care pot să depisteze şi să trateze boala Lyme...
Bacău: Persoane muşcate de căpuşe, ajunse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Medicii de urgenţă băcăuani sunt solicitaţi, în această ultimă decadă a lunii aprilie, de persoane care au fost muşcate de căpuşe, numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă înregistrându-se luni zece cazuri.
Sibiu: Spitalele, asaltate în ultimele 48 de ore de zeci de pacienţi înţepaţi de căpuşe, majoritatea copii Aproape toate spitalele din judeţul Sibiu au fost asaltate în weekend de pacienţi înţepaţi de căpuşe, cei mai mulţi fiind copii, înregistrându-se 41 astfel de cazuri, mai mult de jumătate din totalul celor monitorizate săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, Krisztina Gaal, de la Direcţia...
Buzău: 18 persoane înţepate de căpuşe în ultimele două săptămâni Un număr de 18 persoane s-au prezentat în ultimele două săptămâni cu înţepături de căpuşă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.