Cele mai citite
 


Primul Centru de Excelenţă în Patologia Tiroidiană din România a fost inaugurat în municipiul Arad
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul Centru de Excelenţă în Patologia Tiroidiană din România a fost inaugurat marţi, la Arad, în cadrul Spitalului ''MedLife Genesys'', valoarea investiţiei ridicându-se la 500.000 de euro.
''Noul centru pune la dispoziţia pacienţilor cu afecţiuni endocrine un circuit medical complet printr-un program amplu de diagnostic şi tratament, care include atât consultaţii de specialitate şi analize medicale, cât şi ecografii, puncţii tiroidiene, intervenţii chirurgicale, monitorizare şi tratament în regim ambulatoriu'', a declarat, cu prilejul festivităţii inaugurale, dr. Angela Cionca, managerul spitalului.
Potrivit sursei citate, în spitalul arădean se pot face tratamente complexe, inclusiv în sfera patologiei tiroidiene, tehnologia de care dispune spitalul şi înalta pregătire a personalului medical permiţând realizarea unor intervenţii chirurgicale similare celor din medicina privată europeană, iar tratamentul chirurgical al patologiilor tiroidiene urmând să fie efectuat de o echipă de chirurgi cu o vastă experienţă în domeniu.
O intervenţie chirurgicală durează aproximativ 3- 4 ore (în cazul tiroidectomiei totale) şi necesită maximum 2- 3 zile de spitalizare. Toate intervenţiile chirurgicale pe tiroidă se efectuează la standarde internaţionale, în conformitate cu Ghidul pentru managementul chirurgical al bolilor endocrine al Asociaţiei Britanice de Chirurgie Endocrină.
''Pacienţii pot beneficia de internare de o zi sau internare continuă, în cazul când se pune problema efectuării unor investigaţii suplimentare sau pentru aplicarea tratamentelor unor afecţiuni acute, cum sunt crizele de hiper sau hipotiroidie. Toate probele pentru analizele de sânge recomandate de medicul specialist se recoltează în cadrul spitalului, iar tratamentul medicamentos necesar diverselor afecţiuni este asigurat prin farmacia proprie'', a precizat dr. Angela Cionca.
Potrivit specialiştilor, cele mai frecvente afecţiuni tiroidiene sunt hipotiroidismul, hipertiroidismul, nodulii tiroidieni şi guşa endemică, iar cea mai severă afecţiune este cancerul tiroidian care apare la nivelul sistemului endocrin.
Statisticile la nivel mondial arată că în fiecare an apar 9 noi cazuri de cancer tiroidian la 100.000 de locuitori, repartiţia pe sexe arătând că femeile sunt de 2 ori mai afectate decât bărbaţii. Acest tip de cancer evoluează lent, iar diagnosticul se efectuează pe baza puncţiei aspirative cu ac fin.
Cea mai bună metodă de a preveni cancerele tiroidiene este prevenţia şi prezentarea la medicul specialist pentru un control de rutină anual. Dacă sunt descoperite la timp, aceste afecţiuni se vindecă în proporţie de 90%.
Spitalul clinic ''Genesys'' a fost inaugurat în 2009 şi reprezintă un centru de excelenţă al medicinii arădene, dispunând de 3 săli de operaţie, departament de terapie intensivă şi 51 de paturi în rezerve de 1- 2 locuri, ambulatoriu pentru 30 de specialităţi medicale, maternitate şi servicii de laborator. Gama serviciilor medicale se completează cu servicii conexe cum sunt: şcoala mamei, cursuri de puericultură, gimnastica pre-natală şi o farmacie cu circuit deschis.
Din anul 2011, spitalul a fost integrat în grupul MedLife. AGERPRES /(AS - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Monza a inaugurat Secţia de chirurgie cardiovasculară pediatrică Spitalul Monza Bucureşti a inaugurat vineri Secţia de chirurgie cardiovasculară pediatrică, un departament deja operativ, dotat cu o infrastructură special proiectată, care deţine tehnologie de ultimă generaţie şi unde lucrează o echipă de medici profesionişti, cu experienţă şi continuitate profesională...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Centru de excelenţă în chirurgie variatică la Spitalul Delta Hospital Un nou centru medical privat cu spital şi ambulatoriu, Delta Hospital, cu amenajări specifice, obligatorii şi necesare îngrijirii pacienţilor supraponderali a fost inaugurat luni.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Primul spital privat de pediatrie, inaugurat în Bucureşti Primul spital privat de pediatrie a fost inaugurat miercuri în Bucureşti, o unitate medicală ce oferă, pentru prima oară în medicina privată românească, servicii integrate de pediatrie: consultaţii de specialitate în regim de spital şi ambulatoriu, intervenţii chirurgicale, servicii de imagistică şi...
Arad: În premieră, la Arad a fost efectuată o operaţie pe cord deschis O intervenţie chirurgicală (laparoscopică - n.r.) pe cord deschis a fost efectuată, în premieră pentru Arad şi pentru vestul României, la Clinica de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe'.