Cele mai citite
 


Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine
vineri, 16 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor /CDC/ a declarat că vestea nu este surprinzătoare, în contextul în care această grupă de vârstă are nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei sezoniere pentru a dezvolta o imunitate deplină.

Noile rezultate Sanofi sprijină ceea ce indică testele guvernamentale, a declarat doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului american pentru alergii şi boli infecţioase. Pentru copiii mai tineri, protecţia oferită de o singură doză este 'moderată, însă insuficientă pentru ca o singură doză să rezolve problema', a adăugat el.

Potrivit AP, Sanofi este singura companie licenţiată în SUA să producă vaccinuri pentru copiii de la 6 luni în sus.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Agenţia Europeană a Medicamentelor recomandă CE un al treilea vaccin împotriva gripei H1N1 Agenţia Europeană a Medicamentelor /EMEA/ a recomandat vineri Comisiei Europene să autorizeze un al treilea vaccin împotriva gripei A(H1N1), Celvapan produs de laboratorul american Baxter, pe lângă cele ale Novartis şi GSK, informează AFP.
Iaşi: Încă şase studenţi suspectaţi că au virusul gripal AH1N1, la spital Numărul studenţilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, internaţi după ce au fost testaţi pentru infectarea cu virsul AH1N1, a ajuns la 18.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.