Cele mai citite
 


Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Desfiinţarea sistemului de asigurări publice de sănătate nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui, a declarat într-un interviu acordat Agerpres, noul ministru al Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi.
Ministrul a spus că Ministerul Sănătăţii va face o analiză în cazul spitalelor desfiinţate, pentru a vedea în ce măsură a fost justificată măsura, iar prima soluţie pe care o are în vedere este aceea a înfiinţării centrelor de sănătate multifuncţionale.
Printre alte măsuri imediate, ministrul Cepoi se gândeşte la crearea unor centre de primiri urgenţe în zonele cu populaţie fluctuantă mare, cum ar fi zonele turistice. Potrivit acestuia, un asemenea centru va fi înfiinţat la Sinaia, de exemplu, unde există un astfel de centru, dar este finanţat din relaţia contractuală cu Casa de Asigurări, finanţare care nu acoperă nevoia. La fel şi în Delta Dunării, unde proiectul este ceva mai complex, cu elemente de telemedicină, asigurarea unui transport corespunzător. Zona Deltei Dunării este o zonă cu totul particulară, a adăugat ministrul.
Alte priorităţi ale noului ministru al Sănătăţii se referă la majorarea fondurilor alocate centrelor de permanenţă, inclusiv susţinerii acestui proces. În cele aproape două sute de centre de permanenţă, în aproximativ jumătate s-au implicat autorităţile locale, restul sunt realizate de către medici pe cont propriu. De aceea, a spus ministrul, va trebui să simplificăm modul de finanţare, să fie de la Ministerul Sănătăţii şi de la autoritatea locală.
Referindu-se la aisgurările de sănătate, ministrul Cepoi a afirmat că el crede că o reorganizare a sistemului de asigurări de sănătate pentru creşterea eficienţei lui este soluţia. Asta înseamnă, pe de o parte, să se găsească resurse pentru plata asigurărilor celor un milion de persoane exceptate, pe de altă parte ar fi reducerea sau definirea corectă a pachetului de servicii medicale.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Ministrul Transporturilor anunţă trecerea spitalelor CFR şi a Casei de Asigurări de Sănătate în subordinea altor instituţii Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Transporturilor va fi transferată la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), a anunţat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, noul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...