Cele mai citite
 


Satu Mare: Copil intoxicat cu dezinfectant, transportat cu elicopterul la Cluj
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă de doar şapte săptămâni intoxicată cu dezinfectant a fost transportată marţi cu un elicopter SMURD de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare la Clinica de Pediatrie din Cluj-Napoca.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, la urgenţe a fost adusă cu ambulanţa o fetiţă în vârstă de şapte săptămâni, care a ingerat, accidental, permanganat de potasiu, o substanţă chimică utilizată ca dezinfectant.
"Potrivit afirmaţiilor aparţinătorilor, în timpul pregătirii pentru baia copilului, o parte din substanţă, manipulată de mamă, s-a vărsat accidental în cavitatea bucală a sugarului provocându-i arsuri la nivelul mucoaselor", a precizat Demian.
Copilul a fost dus mai întâi la medicul de familie care a solicitat ambulanţa după care a ajuns la urgenţe. Medicii au instituit tratamentul specific în regim de urgenţă şi au luat măsurile pentru asigurarea funcţiilor vitale, după care l-au intubat pe copil.
Având în vedere complexitatea cazului, a fost solicitat un elicopter SMURD, care l-a transferat la Clinica de Pediatrie din Cluj.
În acest caz a fost sesizată şi Poliţia pentru a stabili condiţiile în care s-a produs evenimentul.AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Elicopter SMURD, defectat în curtea Spitalului Judeţean Un elicopter SMURD care trebuia să transporte la Bucureşti un pacient în stare gravă s-a defectat sâmbătă în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare în timp ce încerca să decoleze.
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Satu Mare: Ambulanţă modernă, nefolosită de şase luni O ambulanţă modernă, cu aparatură de ultimă generaţie, ce a intrat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare de aproximativ şase luni de zile, stă nefolosită din cauza lipsei de medici specialişti.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Satu Mare: Pacient cu arsuri grave transportat la Bucureşti Un pacient de 81 de ani din judeţul Satu Mare care suferise arsuri grave într-un incendiu a fost transportat de urgenţă, joi, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
Copil ars, transportat cu un elicopter SMURD de la Botoşani la Bucureşti Un copil în vârstă de doi ani din judeţul Botoşani, care a suferit arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, a fost transportat, miercuri după-amiază, cu un elicopter SMURD către Clinica de Arşi din Bucureşti.