Cele mai citite
 


Satu Mare: Copil intoxicat cu dezinfectant, transportat cu elicopterul la Cluj
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă de doar şapte săptămâni intoxicată cu dezinfectant a fost transportată marţi cu un elicopter SMURD de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare la Clinica de Pediatrie din Cluj-Napoca.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, la urgenţe a fost adusă cu ambulanţa o fetiţă în vârstă de şapte săptămâni, care a ingerat, accidental, permanganat de potasiu, o substanţă chimică utilizată ca dezinfectant.
"Potrivit afirmaţiilor aparţinătorilor, în timpul pregătirii pentru baia copilului, o parte din substanţă, manipulată de mamă, s-a vărsat accidental în cavitatea bucală a sugarului provocându-i arsuri la nivelul mucoaselor", a precizat Demian.
Copilul a fost dus mai întâi la medicul de familie care a solicitat ambulanţa după care a ajuns la urgenţe. Medicii au instituit tratamentul specific în regim de urgenţă şi au luat măsurile pentru asigurarea funcţiilor vitale, după care l-au intubat pe copil.
Având în vedere complexitatea cazului, a fost solicitat un elicopter SMURD, care l-a transferat la Clinica de Pediatrie din Cluj.
În acest caz a fost sesizată şi Poliţia pentru a stabili condiţiile în care s-a produs evenimentul.AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Elicopter SMURD, defectat în curtea Spitalului Judeţean Un elicopter SMURD care trebuia să transporte la Bucureşti un pacient în stare gravă s-a defectat sâmbătă în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare în timp ce încerca să decoleze.
Satu Mare:30% din apelurile la 112 nu sunt urgenţe şi îngreunează activitatea Ambulanţei şi SMURD, potrivit ISU Aproximativ 30% din apelurile la 112 prin care se solicită intervenţia unei ambulanţe nu sunt urgenţe şi îngreunează activitatea medicilor de pe ambulanţe, a afirmat vineri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, primul adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Someş" Satu...
Purtătorul de cuvânt al SJU Satu Mare: Medicii nu ştiau că în parc era o femeie căzută Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a declarat marţi, pentru AGERPRES, că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu ştiau că în parcul din faţa unităţii se află o femeie căzută dar nici persoana care a cerut ambulanţa nu a explicat foarte clar care este situaţia...
Satu Mare: Ambulanţă modernă, nefolosită de şase luni O ambulanţă modernă, cu aparatură de ultimă generaţie, ce a intrat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare de aproximativ şase luni de zile, stă nefolosită din cauza lipsei de medici specialişti.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Satu Mare: Pacient cu arsuri grave transportat la Bucureşti Un pacient de 81 de ani din judeţul Satu Mare care suferise arsuri grave într-un incendiu a fost transportat de urgenţă, joi, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.