Cele mai citite
 


Suceava: Încă zece autospeciale de ultimă generaţie pentru ISU şi SMURD
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, care candidează pentru un nou mandat din partea PDL, la alegerile din 10 iunie, a declarat presei, marţi, că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava va intra, în cel mai scurt timp posibil, în posesia a încă zece autospeciale de intervenţie performante şi de ultimă generaţie, ce se vor adăuga celorlalte zece intrate deja în dotarea ISU Suceava.
Flutur a spus că aceste maşini au fost aduse printr-un program european, costul acestora ridicându-se la circa 10 milioane de euro, fiind vorba atât de utilaje de descarcerare sau descarcerare grea, cât şi de autospeciale de stingere şi SMURD.
'Trebuie spus că achiziţiile de până acum nu au fost oprite doar pentru Detaşamentul din municipiul Suceava, ci multe dintre ele au fost distribuite unităţilor ISU din teritoriu, cum ar fi cele din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Siret sau Rădăuţi, urmând cât de curând să ajungă o autospecială de mare capacitate şi pentru pompierii din Gura Humorului', a spus Flutur.
El a precizat că printre maşinile prevăzute a ajunge în cea de-a doua etapă a proiectului se numără şase autospeciale SMURD de tip B şi o ambulanţă de tip C.
'ISU Suceava acţionează pe o arie de întindere foarte mare cu o complexitate deosebită şi de aceea este absolută nevoie de această dotare', a spus Flutur.
Proiectul susţinut de CJ Suceava în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, din care fac parte şase judeţe ale Moldovei, prevede dotări asemănătoare pentru toţi partenerii, dar Suceava este primul care a intrat în posesia acestora.
Flutur s-a întâlnit marţi cu conducerea ISU Suceava şi a avut ca scop şi stabilirea localităţilor unde se va face o redistribuire a capacităţii de intervenţie a Inspectoratului, localităţi deficitare la acest capitol.
'În cadrul întâlnirii am hotărât ca o parte din maşinile de intervenţie aflate în dotarea ISU Suceava, e adevărat că nu noi, dar în perfectă stare de funcţionare şi foarte utile, să fie redistribuite unor localităţi cu aglomerări mari de persoane cum ar fi Cajvana sau Marginea, zone unde în ultima perioadă s-au semnalat numeroase incendii şi care până acum nu au beneficiat de o astfel de dotare', a spus Flutur.AGERPRES/(A-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ISU Suceava are cele mai moderne ambulanţe din ţară, achiziţionate prin POR În dotarea ISU Suceava au intrat zece autospeciale şi ambulanţe, din totalul de 50 achiziţionate de Asociaţia 'Euronest' printr-un proiect european, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) Axa 3 2007 - 2013, în valoare de 32,5 milioane lei, din care 26,2 milioane lei bani europeni, a declarat...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Incendiu Bamboo/ ISU: La faţa locului se află în continuare 6 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au precizat că, în prezent, la aproape 12 ore de la incendiu, la Clubul Bamboo au rămas pentru supraveghere şase autospeciale de stingere, o maşină de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.
Brăila: ISU inaugurează Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Făurei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va inaugura vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi, pentru AGERPRES, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Brăila: SMURD Făurei a devenit operaţional Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a inaugurat vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă.