Cele mai citite
 


Sănătatea prin Alimentație, în dezbatere la Cluj-Napoca
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

A doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, cel mai important eveniment dedicat alimentației sănătoase, are loc la Cluj-Napoca, în data de 19 mai, la Hotel Opera Plaza. Organizată sub egida Academiei Române, manifestarea reunește unii dintre cei mai importanți profesioniști din domeniul sănătății și nutriției din România.  

Conferința Națională Sănătate prin Alimentație aduce în dezbatere subiecte legate de cultura nutrițională populațională și siguranța alimentară, dar și rolul profilactic al alimentației sănătoase.
 
Educația nutrițională este aproape inexistentă la români. Populația nu știe care sunt principiile unei alimentații sănătoase, de aici și multitudinea de afecțiuni care, în mod normal, ar putea fi prevenite printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață sănătos”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, președintele Conferinței şi membru de onoare al Academiei Române.
 
Temele vor fi centrate atât pe importanța alimentației sănătoase în păstrarea stării de sănătate, cât și pe corelarea alimentației cu anumite afecțiuni, cu precădere obezitate, diabet, boli cardiovasculare, dislipidemii, nefropatii, boli gastroenterologice și hepatopatii. De asemenea, în cadrul manifestării va fi prezentată și problematica tulburărilor de comportament alimentar.
 
Importanța alimentației sănătoase este subliniată și de prof.univ.dr. Marius Bojiță, fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, care a punctat: ”Fiecare dintre noi are datoria față de sine însuși să adopte o alimentație corectă, astfel că ar trebui să facem din titlul acestei conferințe o adevărată devizăsănătate prin alimentație”.
 
Medicii joacă un rol esențial în informarea pacienților cu privire la ceea ce înseamnă alimentație sănătoasă, drept urmare această conferință este extrem de oportună atât pentru mediul universitar, cât și pentru mediul profesionist. Importanța acestei manifestări constă în faptul că facilitează schimbul de experiență dintre specialiști și oferă o perspectivă mai clară asupra implicațiilor avute de stilul alimentar asupra populației. Mă bucur că anul acesta evenimentul are loc în Cluj-Napoca, un centru universitar de referință în domeniul pregătirii viitorilor medici”, a precizat prof.univ.dr. Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
 
Înscrierile pentru a doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație se fac pe site-ul evenimentului www.sanatateprinalimentatie.rosau la adresa de e-mail pr@sanatateapress.ro . Participarea este gratuită, pe baza înscrierii. Eveniment creditat cu puncte EMC.
 
Secretariatul științific este asigurat de dr. Cristina Niță, șef lucrări UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
 
Organizator științific: Societatea de Nutriție din România
Parteneri ştiinţifici: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Asociația Română de Studiu al Obezității, Societatea Română de Medicină Internă, Societatea Națională de Medicina Familiei și Institutul Național de Sănătate Publică.

  

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sănătatea prin Alimentație, în dezbatere la Cluj-Napoca A doua Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, cel mai important eveniment dedicat alimentației sănătoase din România, s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în data de 19 mai, la Hotel Opera Plaza. Organizată sub egida Academiei Române, manifestarea a reunit unii dintre cei mai importanți profesioniști...
A III-a Conferinţă Sănătate prin Alimentaţie - Importanța alimentației sănătoase dezbătută pe larg de profesioniștii din domeniu A III-a Conferință Națională Sănătate prin Alimentație, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentației sănătoase, are loc la Bucuresti, în data de 26 octombrie 2013, la Hotel Athenee Palace Hilton. Organizată sub egida Academiei Române, manifestarea reunește unii dintre cei...
Alimentaţia sănătoasă – un aliat de încredere împotriva bolilor cronice Mâncarea nesănătoasă şi lipsa de activitate fizică reprezintă principalii factori de risc pentru bolile cronice, afecţiuni complexe care, netratate corespunzător, pot duce la complicaţii severe şi chiar la deces. Potrivit experţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), alimentaţia sănătoasă...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Cluj: Lansarea primelor două volume ale ''Tratatului de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice'' Cluj-Napoca, 20 oct /Agerpres/ - Primele două volume ale ''Tratatului de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice'', scris de prestigiosul prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru al Academiei Române de Ştiinţe Medicale, în colaborare cu conf. univ. dr. Gabriela Roman, vicepreşedintele Societăţii Române...
Cluj: Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România reuneşte, la Cluj, specialiştii în domeniu Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România reuneşte, la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", timp de patru zile, până sâmbătă, specialişti de renume din ţară.