Cele mai citite
 


Training european pentru radiologii români
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

European School of Radiology (ESOR), în strânsă colaborare cu Euromedic International, organizează, în premieră în România, cursul de perfecţionare medicală în domeniul radiologiei şi imagisticii medicale ASKLEPIOS Multimodality Course. 

Pe parcursul evenimentului, care va avea loc în perioada 18-19 mai 2012 la Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF “Carol Davila” din Bucureşti, personalităţi marcante ale radiologiei şi imagisticii medicale din ţările europene vor aborda o gamă variată de subiecte din domeniul diagnosticului imagistic, începând cu patologia tumorală a sistemului nervos central, acoperind parte din imagistica toracică, abdominală şi terminând cu patologia inflamatorie a pelvisului.
 
Cursul se adresează atât medicilor specialişti din sistemul public şi privat, cât şi medicilor rezidenţi din anii terminali şi oferă o actualizare şi upgradare a cunoştinţelor teoretice radio-imagistice în patologii variate, în corelaţie cu prezentări şi discuţii interactive de cazuri clinice, într-o abordare multimodală, eşalonată, plecând de la contextul clinico-biologic al pacientului, aspecte semiologice, diagnostic pozitiv şi diferenţial, opţiuni terapeutice, procese şi raţionamente mentale absolut necesare în practica medicală zilnică.
 
Evenimentul face parte dintr-un amplu proiect al ESOR de instruire a medicilor radiologi din Europa, care este susţinut constant de către Euromedic International.
 
Grupul Euromedic International este cel mai mare investitor şi operator în cadrul Parteneriatelor Public Privat (PPP) în domeniul sănătăţii din Europa, reunind peste 6.500 de profesionişti în domeniul medical.
Compania operează peste 150 de centre în cincisprezece ţări: Polonia, Ungaria, România, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Grecia, Italia, Turcia, Republica Cehă, Federaţia Rusă, Portugalia, Irlanda, Lituania, Bulgaria şi Elveţia.
 
În România, Grupul Euromedic este prezent prin reţeaua de centre de diagnostic imagistic de înaltă performanţă, imagistică hibridă (PET-CT) şi medicină nucleară "Euromedic România" (www.euromedic.ro) la Arad, Bucureşti, Constanţa, Deva, Focşani, Iaşi, Medgidia şi Petroşani.
 
Pentru mai multe informaţii contactaţi:  
Conf. Dr. Ioana Lupescu (organizator local curs)                                             
Radiologie şi Imagistică Medicală Fundeni, UMF “Carol Davila”                   

0722143495 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Peste 5.000 de studenţi vor fi consiliaţi prin intermediul unui proiect derulat cu fonduri europene Peste 5.000 de studenţi la medicină generală şi medicină dentară vor beneficia de consiliere profesională prin intermediul unui proiect european derulat de Facultatea de medicină Dentară din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie "Grigore. T. Popa" din Iaşi.
Affidea, acord angajant de achiziţie a centrelor de diagnostic Hiperdia Affidea, principalul furnizor de servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă şi tratament al cancerului din Europa, a semnat un acord angajant de achiziţie a centrelor de diagnostic Hiperdia, furnizor de servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă din România, au anunţat, mircuri...
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
AFFIDEA ROMÂNIA achiziționează centrele SANMED Affidea România, parte a Grupului Affidea, cel mai mare operator și furnizor european de servicii medicale de diagnostic imagistic, medicină nucleară și tratament al cancerului, anunță preluarea integrală a centrelor SANMED, cel mai important furnizor de servicii medicale din zona Olteniei...
Euromedic anunță primul program pan-european de optimizare a dozei de iradiere în cazul tomografiei computerizate (CT) Euromedic International devine primul furnizor de servicii medicale ce va urmări, va împărtăși și va gestiona date ”dozimetrice” ale centrelor sale din diverse țări europene, în scopul optimizării dozei de iradiere administrată pacienților în urma unei investigații imagistice tip tomografie computerizată...
Rectorul UMF Iaşi a prezentat raportul de activitate Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", Iaşi, este singura universitate din sud estul Europei care are cursanţi din peste 70 de ţări, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Vasile Astărăstoae, citând din ''Raportul Anual al Rectorului pentru anul universitar...