Cele mai citite
 


A fost lansată platforma online pentru medicina dentară Telemedicina UNAS
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice (UNAS) a lansat platforma online pentru medicina dentară Telemedicina UNAS.

Potrivit preşedintelui UNAS, prof. dr. Alexandru Petre, această platformă deschide un nou canal de comunicare între medicii dentişti din România şi vine în sprijinul acestora, oferind soluţii terapeutice eficiente în vederea creşterii calităţii actului medical.


Sistemul presupune o discuţie video live între un grup de experţi şi un medic dentist cu privire la managementul unor cazuri speciale de tratament. Chestiunile de telemedicină pot fi urmărite live de către alţi medici dentişti sau ca înregistrare în arhivă.


Medicul dentist va furniza toate datele necesare pentru prezentarea cazului: fotografii, radiografii, modele de studiu, descrierea problemei şi un set de date personale, inclusiv disponibilitatea dotărilor tehnice care să permită dezbaterea live cu experţii, a explicat dr. Alexandru Brezoiescu, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Bucureşti.


Grupul de experţi va primi solicitările pe email, le va putea cerceta şi cere noi detalii, iar pentru cele acceptate va putea efectua o programare pentru o dată şi o oră când cazul va fi dezbătut la ei.


"În România era nevoie de un astfel de sistem care să faciliteze accesul medicilor dentişti la informaţii şi consultanţă medicală de specialitate. Platforma pune la dispoziţia medicului dentist solicitant specialişti recunoscuţi din toate domeniile, în vederea oferirii de soluţii terapeutice complexe. Avem legături şi cu specialişti din străinătate precum SUA sau Germania. Sunt cazuri medicale care necesită o abordare terapeutică interdisciplinară, iar scopul fiecărui medic este acela de a oferi pacientului cel mai eficient tratament medical adaptat necesităţilor acestuia", a spus prof. dr. Alexandru Petre.


Medicii care vor să accese platforma o pot face pe www.telemedicina-unas.ro.


"De acest nou canal de comunicare pot beneficia şi studenţii. Este un program de educaţie continuă", a subliniat dr. Alexandru Brezoiescu, adăugând că speră ca programul să aducă cât mai mulţi beneficiari.


Platforma este realizată în parteneriat cu Libra Bank şi Data Center Solution.
"Libra Internet Bank s-a alăturat proiectului de telemedicină iniţiat de UNAS cu convingerea că acest nou mod de abordare va aduce un plus de inovaţie în sectorul medical", a subliniat Emilian Bituleanu, preşedinte Libra Internet Bank.
La rându său, Oana Bornaz de la Data Center Solution a evidenţiat că "tehnologia şi inovaţia medicală se regăsesc în această platformă, oferind atât consultanţă medicală, cât şi posibilitatea medicilor tineri de a învăţa din experienţa colegilor, contribuind astfel la educaţie medicală continuă a medicului". AGERPRES/(A-Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...
Soluţie de telemedicină, premiată la Gala Premiilor de Excelenţă în Medicina Dentară Medicii dentişti care au cazuri complexe pot să ceară expertiză unei echipe de specialişti care le stă la dispoziţie în mod gratuit în cadrul Asociaţiei Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologilor.
Program de telemedicină pentru dentişti Uniunea Naţională a Asociaţiilor Stomatologice (UNAS) lansează programul de telemedicină, în acest sens începând deja simulările tehnice.
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a încheiat două proiecte europene Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Facultatea de Medicină Dentară încheie cu succes două proiecte europene, ambele fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea...
Iaşi: Premieră naţională - Navigare 3D cu ajutorul robotului şi a simulatorului asistat 3D în învăţământul medical dentar Studenţii şi absolvenţii facultăţilor de Medicină Dentară vor avea prilejul să dobândească experienţă profesională prin intermediul unui sistem de simulare asistată 3D şi al unui robot ce va putea permite nu doar învăţarea primilor paşi în medicina dentară, ci şi executarea unor intervenţii complicate...
Iaşi: Curs în premieră de abordare a urgenţelor stomatologice pe manechine asistate pe calculator Cadrele didactice de la facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa" din Iaşi efectuează, în premieră naţională, un curs de abordare a urgenţelor medico-dentare pe manechine asistate pe calculator, trainingul putând fi accesat atât de studenţii ieşeni...