Cele mai citite
 


Depistarea SIDA, la liber în SUA
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un comitet de experţi independenţi a recomandat marţi Agenţiei americane a medicamentelor (FDA) să autorizeze pentru prima oară vânzarea liberă a unui test de depistare a SIDA fără nicio supervizare medicală.
Potrivit AFP, cei 17 experţi au estimat în unanimitate că 'binefacerile acestui test - OraQuick In-Home HIV - depăşesc riscul de a vedea apărând falşi seropozitivi sau falşi seronegativi'. Ei au fost unanimi şi în aprecierea că acest test este sigur şi eficient'.

Food and Drug Administration (FDA) nu este obligată să urmeze recomandările acestor experţi, dar ea le dă curs adesea.

Un studiu clinic efectuat de fabricant, laboratorul american OraSure Technologies, a arătat că testul permite detectarea cu succes a unei contaminări cu virusul imunodeficienţei umane (HIV) în 93 % din cazuri, adică cu puţin sub pragul de 95 % recomandat de FDA.

Potrivit experţilor FDA, acest test ar rata astfel circa 3.800 de cazuri de seropozitivi anual. În schimb, testul ar indica cu exactitate în 99 % din cazuri că o persoană nu este contaminată.

Membrii comitetului susţin că testul ar putea juca un rol important în încetinirea propagării HIV.

Dar - potrivit documentelor publicate pe site-ul internet al FDA înainte de reuniunea comitetului - unii experţi ai agenţiei şi-au exprimat rezerve faţă de fiabilitatea testului (un tampon bucal care, în contact cu saliva, produce rezultate în 20 de minute).

Potrivit autorităţilor americane, 20 % (adică 240.000) din circa 1,2 milion persoane care sunt contaminate cu HIV în SUA nu ştiu că sunt seropozitive. Un test regulat este mijlocul cel mai eficient pentru a reduce numărul noilor infectări care este aproximativ 50.000 anual de 20 de ani.

Săptămâna trecută, un alt comitet de experţi independenţi recomandase FDA lansarea pe piaţă a Truvada, primul tratament preventiv împotriva infectării cu HIV a grupurilor de persoane seronegative cu risc ridicat de contaminare.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA aprobă Truvada, primul tratament preventiv împotriva SIDA Agenţia americană pentru Controlul medicamentelor (FDA) a aprobat luni lansarea pe piaţă a medicamentului antiretroviral Truvada, primul tratament pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SIDA destinat persoanelor cu risc şi care ar trebui să contribuie, potrivit autorităţilor, la reducerea de noi infectări...
SUA: experţi aprobă primul tratament preventiv contra SIDA Un comitet consultativ de experţi independenţi a recomandat joi Agenţiei americane de medicamente /FDA/ să comercializeze Truvada, primul tratament preventiv contra SIDA.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Un tratament preventiv reduce la jumătate riscul infectării cu HIV în rândul toxicomanilor (studiu) Un tratament preventiv pe bază de antiretrovirale reduce aproape la jumătate riscul de infecţie cu HIV la persoanele care îşi injectează droguri, potrivit unui studiu publicat în ediţia electronică de joi a revistei medicale britanice The Lancet, transmite AFP.
SUA: 60% dintre tinerii seropozitivi între 13 şi 24 de ani ignoră că sunt infectaţi cu HIV Circa 60% dintre tinerii americani seropozitivi cu vârsta între 13 şi 24 de ani ignoră faptul că sunt infectaţi cu virusul HIV, care provoacă SIDA, au afirmat autorităţile sanitare americane într-un raport publicat marţi, relatează AFP.
Un medicament preventiv eficient împotriva SIDA ar trebui oferit pe scară largă (studiu) Londra, 10 sep /Agerpres - Un antiretroviral testat ca tratament preventiv la homosexualii cu risc de HIV/SIDA s-a dovedit deosebit de eficient şi ar trebui sa facă parte din metodele standard de prevenire pentru bărbaţii cu risc de infecţie, potrivit unui studiu intitulat PROUD publicat în revista britanică...