Cele mai citite
 


Iaşi: Cea de-a patra ediţie a Zilelor Profilaxiei Generale şi Orale în Moldova
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de-a IV-a ediţie a Zilelor Profilaxiei Generale şi Orale în Moldova reuneşte conferinţe ce vizează o updatare a noţiunilor de profilaxie în teritoriul medicinei dentare.
Acest eveniment ştiinţific, coordonat de prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi, punctează în acelaşi timp conexiunile cu medicină generală, acest binom regăsindu-se şi la nivelul screening-ului populaţional ce se va derula în mediul urban şi rural din zona oraşului Iaşi.
Pe lângă partea de conferinţe ştiinţifice, organizate de Facultatea de Medicină Dentară UMF ''Gr.T.Popa'', în colaborare cu Asociaţia Dentară Română pentru Educaţie, cu sprijinul Colegiului Medicilor Dentişti Iaşi şi Primăria Iaşi, va fi organizată şi ''Caravana Profilaxiei''.
Potrivit sursei citate, a doua componentă a manifestării dedicate Profilaxiei Generale şi Orale va avea loc pe 22 mai şi va reuni punctele de distribuţie a produselor de igienă orală şi a materialelor de educaţie sanitară în zonele urbane şi rurale. La eveniment vor lua parte 200 de studenţi şi 160 de medici rezidenţi.
Pentru municipiul Iaşi vor fi următoarele puncte de lucru: Parc Teatrul ''Vasile Alecsandri'', Alexandru cel Bun, Copou şi Nicolina II iar în mediul rural vor fi în localităţile Popeşti, Brăeşti, Dagâţa, Dobrovăţ, Gropniţa, Rediu, Miroslava şi Ciurea.
''O nouă ediţie a Zilelor Profilaxiei Generale şi Orale în Moldova marchează un moment de continuitate în acest teritoriu, deosebit de important pentru evaluarea gradului de sanogenitate la nivelul patologiei orale, fără a eluda implicaţiile patologiei generale asupra statusului oro-dental. Colaborarea cu firmele de specialitate ce susţin în mod notabil Caravana Profilaxiei prin produse de ultimă oră în sfera igienei orale conduce la un real succes al manifestării devenite deja tradiţionale şi la un real beneficiu pentru populaţia Iaşului'', a declarat coordonatorul manifestării, prof.univ.dr. Norina Consuela Forna. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Peste 3.300 de persoane, la Caravana Profilaxiei Peste 3.300 de persoane din mediul rural şi urban din judeţul Iaşi au luat parte la cea de a patra ediţie a Caravanei Profilaxiei Generale şi Orale , eveniment desfăşurat de Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF 'Gr.T.Popa' în colaborare cu Asociaţia Dentară Română pentru Educaţie, cu sprijinul...
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a încheiat două proiecte europene Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Facultatea de Medicină Dentară încheie cu succes două proiecte europene, ambele fiind cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea...
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a UMF 'Gr.T.Popa', beneficiară a unor proiecte europene Un centru de simulare stomatologică, unic în ţară, va fi inaugurat în cursul anului 2011, la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, în urma implementării a două proiecte europene.
Iaşi: Peste 5.000 de studenţi vor fi consiliaţi prin intermediul unui proiect derulat cu fonduri europene Peste 5.000 de studenţi la medicină generală şi medicină dentară vor beneficia de consiliere profesională prin intermediul unui proiect european derulat de Facultatea de medicină Dentară din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie "Grigore. T. Popa" din Iaşi.
Iaşi: Nume de marcă vor sosi la al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie Peste 300 de specialişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Iaşi pentru a participa, în perioada 18-21 aprilie, la manifestările ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XVI-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară şi, respectiv, al celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei...
Iaşi: Probleme actuale ale medicinei dentare şi tehnicile de ultimă oră, la al IV-lea Congres Internaţional al ADRE Specialişti din ţară şi străinătate vor discuta, începând de miercuri, despre probleme actuale ale medicinei dentare, soluţii inovative în terapia orală şi tehnici de ultimă generaţie în implantologia dentară, în cadrul celui de al IV-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Dentare Române pentru Educaţie...