Cele mai citite
 


Mult hulitul cartof, o sursă excepţională de vitamine şi minerale
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cartoful, legumă cu un renume puţin măgulitor, considerat mâncarea săracului, este o sursă extraordinară de nutrienţi, vitamine şi minerale şi este mult mai benefic pentru organism decât broccoli, sfecla, bananele, nucile şi avocado, recomandate de nutriţionişti, conform unui studiu al unor cercetători britanici, potrivit The Epoch Times.
Astfel, cartoful este, potrivit experţilor, cel mai ieftin şi dietetic produs. Mai mult, ei recomandă consumul acestei legume de două ori pe zi, ceea ce poate contribui la normalizarea tensiunii arteriale, asigurând că un consum frecvent al acestor tuberculi nu va duce la creşterea în greutate în cazul în care la prepararea lor nu se foloseşte grăsime în exces.

Un cartof mediu fiert în coajă conţine de cinci ori mai multe fibre decât o banană şi asigură un aport de vitamina C de trei ori mai mare decât un fruct de avocado.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au stabilit că acesta conţine şi o cantitate mai mare de seleniu decât seminţele de floarea soarelui şi nucile.

Cartoful surclasează în privinţa elementelor vitale pentru organism multe din legumele preferate de nutriţionişti şi care sunt la modă, precum broccoli, avocado etc., mai spun ei.

Inclus în alimentaţia de zi cu zi, cartoful face inutil consumul de diferite suplimente de vitamine, deoarece asigură organismul cu o gamă largă de diverşi nutrienţi, asigură cercetătorii britanici.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Top 5 sucuri pentru detoxifiere O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali. Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart...
BioGreens – combustibilul 100% natural al organismului omului modern Oximoronul „tinereţe fără bătrâneţe” nu mai este de mult o sintagmă din basme, astăzi este unul dintre motto-urile alegerilor din sfera beauty&health. Compania Zenyth Pharmaceuticals lansează BioGreens, un super-aliment vegan bazat doar pe ingrediente organice, 100% naturale. Andreea...
Curcubeul nutritiei – legumele si fructele colorate, o adevarata sursa de sanatate Spune-mi ce afectiune ai ca sa-ti spun ce culori trebuie sa aiba alimentele din alimentatia zilnica! Specialistii au descoperit o modalitate vesela si sanatoasa de a combate anumite afectiuni si de a aduce beneficii suplimentare organismului, tinand cont de culoarea fructelor si a legumelor...
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
Excesul de greutate, semn de sănătate Celulele adipoase ajută sistemul imunitar şi reglementează rezervele de energie în organism, contribuind în acest fel la combaterea mai eficientă a infecţiilor, afirmă unii cercetători britanici, în opinia cărora, depunerile adipoase aduc multe beneficii organismului uman, deşi la prima vedere par inestetice...