Cele mai citite
 


O persoană din trei suferă de hipertenisune în lume, potrivit OMS
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O persoană din trei suferă de hipertensiune în lume, o boală responsabilă de aproape jumătate dintre decesele survenite în urma unei crize cardiace sau a unui accident vascular cerebral, conform Statisticilor Sanitare Mondiale 2012, publicate miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, preluate de France Presse.
'Acest raport este o nouă dovadă a creşterii spectaculoase a afecţiunilor ce declanşează cardiopatii şi alte boli cronice, în special în ţările cu venituri scăzute sau intermediare', a declarat doctorul Margaret Chan, directoarea generală a OMS, adăugând că, 'în anumite ţări africane, până la jumătate din populaţia adultă suferă de hipertensiune'.

Canada şi Statele Unite ale Americii au nivelurile cel mai puţin ridicate, undeva în jurul a 20 la sută de hipertensivi, în timp ce în ţări sărace precum Nigerul nivelul depăşeşte pragul de 50 la sută. Pentru prima dată, aceste statistici ale OMS conţin şi date referitoare la persoanele atinse de hiperglicemie.

În medie, o persoană din 10 suferă de diabet, dar, de exemplu, în anumite insule din Pacific, nu mai puţin de 30% dintre locuitori sunt afectaţi. Lăsat netratat, diabetul poate provoca boli cardiovasculare, orbire sau o insuficienţă renală.

Pe de altă parte, statisticile arată faptul că obezitatea a progresat foarte mult în toate regiunile lumii. Conform doctorului Ties Boerma, director al Departamentului de Statistici Sanitare şi Sisteme de Informaţii în cadrul OMS, 'astăzi, o jumătate de miliard de persoane /12% din populaţia mondială/ este considerată ca fiind obeză'. Numărul acestora s-a dublat între 1980 şi 2008.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O treime din populaţia mondială suferă de hipertensiune (OMS) Statisticile sanitare mondiale 2012, publicate miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), arată că o persoană din trei suferă de hipertensiune, îndeosebi în ţările în curs de dezvoltare, relatează maxisciences.com.
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
Alertă OMS: Numărul adulţilor cu diabet a crescut de patru ori în ultimii 35 de ani Circa 422 milioane de adulţi din întreaga lume suferă de diabet, de patru ori mai mult decât în anul 1980, potrivit primului raport privind cazurile de diabet la nivel mondial publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază "amploarea enormă" a acestei boli cronice al cărei...
Respectarea normelor mondiale privind poluarea aerului ar putea salva milioane de vieţi (studiu) Mai mult de doua milioane de decese ar putea fi prevenite în întreaga lume în fiecare an, dacă ar fi respectate normele de poluare a aerului recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în special în China şi India, potrivit unui studiu publicat în revista Environmental Science and Technology...
Calitate dezastruoasă a aerului în cele mai multe dintre oraşele planetei (OMS) Aproximativ 80 la sută dintre persoanele care locuiesc în zonele urbane sunt expuse unor niveluri de calitate a aerului care nu respectă limitele stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit unui studiu publicat joi, citat de agenţia France Presse.