Cele mai citite
 


Primul sibian care a murit în urma unei înţepături de căpuşă nu a intrat în statistica DSP
joi, 17 mai 2012   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Rudy Kamla, fost jurnalist de etnie germană, primul sibian care a murit, luni, în urma mai multor complicaţii, printre care paralizie şi orbire, după ce a fost înţepat de o căpuşă, nu apare în statistica oficială a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), a declarat directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Francisk Torok, un prieten al celui decedat.
Kamla fusese înţepat de o căpuşă în urmă cu patru ani, nu şi-a dat seama şi nu a fost depistat cu boala Lyme în România, ci în urma analizelor efectuate în Germania, conform lui Torok.
Pentru că nu s-a tratat în judeţul Sibiu, persoana decedată în urma complicaţiilor declanşate de înţepătura de căpuşă, nu apare în statistica DSP. Nici după deces Kamla nu figurează în această statistică, pentru că familia nu a solicitat autopsia pacientului. Singurul document medical care ar putea demonstra spusele apropiaţilor este certificatul eliberat de un medic legist, în urma unei autopsii. Nici măcar documentul eliberat de medicul de familie pentru cele necesare înmormântării nu garantează 100% cauza decesului, conform specialiştilor.
După ce a difuzat un comunicat de presă, în cursul zilei de marţi, în care se arată că "până la momentul actual, în judeţul Sibiu nu s-a înregistrat niciun deces datorat bolii Lyme (borelioza sau boala muşcăturii de căpuşă)", DSP a precizat pentru AGERPRES, prin purtătorul de cuvânt Simona Berariu, că "Rudy Kamla nu figurează în evidenţa pacienţilor cu Lyme'', iar instituţia nu deţine ''niciun document legal prin care să spună nici că Rudy Kamla nu a decedat din cauza bolii Lyme".
"Noi nu putem spune că Rudy Kamla a decedat din cauza bolii Lyme şi nici că nu a decedat din cauza acestei boli, pentru că nu avem niciun document oficial care să ateste aceasta", a spus Simona Berariu.
Judeţul Sibiu ocupă primul loc în ţară, cu cei mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu Lyme şi cel mai mare număr de sibieni înţepaţi de căpuşe.
Lyme este o boală infecţioasă produsă de o bacterie (Borrelia Burgdorferi), transmisă omului prin muşcătura de căpuşă (dar nu toate căpuşele sunt purtătoare ale bacteriei Bb), iar boala nu se transmite de la om la om. De la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate la DSP Sibiu 17 cazuri confirmate de boală Lyme. AGERPRES/(A,AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
de moldo
buna am fost diagnosticat cu borelia WB igm pozitiv igg pozitiv am laut 60 zile doxicilina dimineata si seara nu am avut simtome si nici nu am in afara de un ECM care a disparut dupa cateva zile de antibiotic va rog o parere avizata ce analize sa fac unde si dupa cat timp de la finalizarea tratamentului Multumesc anticipat.

de sorin
Primul test ELSA a iesit negativ ???

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemiologul şef al DSP Sibiu crede că este posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe Epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Georgeta Marga, crede că este foarte posibil să existe mai multe persoane înţepate de căpuşe decât numărul raportat oficial, chiar dacă fiecare clinică privată din judeţ care face teste pentru boala Lyme este obligată să raporteze la DSP fiecare...
Primul pacient mort din cauza unei înţepături de căpuşă, la Sibiu Rudy Kamla, fost jurnalist de etnie germană, este primul sibian care a murit, luni, în urma mai multor complicaţii, printre care paralizie şi orbire, după o înţepătură de căpuşă, în urmă cu patru ani, a declarat pentru AGERPRES directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Francisk Torok, un...
EXCLUSIV Sibiu: Prima Comisie privind situaţia creată de căpuşe - constituită la nivelul prefecturii O comisie formată din zece specialişti de la diverse instituţii se va reuni, marţi, la Prefectură, pentru a discuta situaţia pacienţilor, victime ale căpuşelor, şi soluţiile de prevenire a bolilor cauzate de acestea.
Premierul Ponta: Pacienţii înţepaţi de căpuşă şi soluţiile propuse de Ministrul Sănătăţii, în următoarea şedinţă de Guvern Premierul Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că i-a cerut Ministrului Sănătăţii un raport pentru următoarea şedinţă de guvern, în care să prezinte situaţia pacienţilor înţepaţi de căpuşe şi a celor care au complicaţii în urma acestor înţepături, dar mai ales care sunt...
Aproape 90 % din cazurile cu boala Lyme din România, depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean Sibiu Aproape 90% din totalul cazurilor cu boala Lyme sau borelioză din acest an, din România, au fost depistate numai în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, acesta fiind doar unul din cele patru spitale de stat din judeţ, unde există medici infecţionişti care pot să depisteze şi să trateze boala Lyme...
Sibiu: Prima broşură cu sfaturi de protecţie anti-căpuşe pentru copii Prima broşură cu sfaturi de protecţie anti-căpuşe din România pentru copii a fost lansată marţi, la Sibiu, unde, toţi cei 15.000 de elevi din clasele primare, vor primi acest ghid, făcut după model german, în condiţiile în care Sibiul rămâne în continuare judeţul cu cei mai mulţi pacienţi înţepaţi de...