Cele mai citite
 


Românii au cheltuit un milion de euro în hotelurile de spa şi ape termale din regiunea austriacă Burgenland, în 2011
miercuri, 16 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Burgenland (Austria), 16 mai - Trimisul special AGERPRES, Daniel Badea, transmite: Cei peste 9.500 de turişti români care au optat pentru cel puţin o noapte de cazare în regiunea austriacă Burgenland, renumită pentru izvoarele termale, minerale şi centrele de spa de patru şi cinci stele, au cheltuit aproape un milion de euro anul trecut, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriele Haidwagner, managing director al Oficiului de Turism din Burgenland.
'Anul trecut, am avut aproape trei milioane de turişti care au înnoptat în Burgenland, iar în Tatzmansdorf, cel mai important oraş din regiune, s-au cazat cei mai mulţi, respectiv 500.000. Din acest total, numărul turiştilor sosiţi din România a fost, anul trecut, de 9.574 în cazul celor care au şi înnoptat, mai mult cu 13,6% comparativ cu anul 2010, în timp ce la capitolul sosiri numărul acestora a fost de 5.601, în creştere cu 2,2% faţă de anul precedent. De asemenea, în primul trimestru al anului curent, avem 1.679 de sosiri în Burgenland ale turiştilor români, număr similar celor care au optat să şi înnopteze la unul dintre hotelurile din regiune', a afirmat Haidwagner.
Şefa Oficiului de turism din Burgenland a precizat, totodată, că preţul mediu plătit de către un turist român pentru o noapte de cazare este de 100 euro, la aceasta adăugându-se şi reprizele de shopping din celebrul outlet Pandorf.
'În medie, turistul român plăteşte peste 100 de euro/noapte la un hotel de cinci stele, precum Avita Resort din Tatzmansdorf, preferând luxul în detrimentul unui preţ mult mai mic, de 35 de euro/noapte, pentru un hotel de trei stele, de exemplu. În plus, există hoteluri din categoria patru sau cinci stele în Burgenland care le oferă ospeţilor vouchere de reduceri pentru cumpărături în celebrul outlet Pandorf. Reducerile sunt de 10% şi se aplică pentru cinci magazine din cadrul centrului comercial. Din acest punct de vedere, pot spune că românii nu cheltuie numai 100 sau 200 de euro la cumpărături la Pandorf, ci nu se sfiesc să scoată din portofel sume cu minimum trei zerouri în coadă. Aşadar, dacă facem o medie a sumei totale cheltuite de către români în 2011, aici în Burgenland, raportat la minimum o noapte de cazare, ajungem la aproape un milion de euro. Momentan, nu am datele complete pentru a vă spune pentru câte nopţi a optat, în medie, fiecare turist român', a apreciat oficialul austriac.
Aceasta a adăugat că una dintre cele mai recente investiţii din regiune este Avita Resort, un centru complet de tratament cu ape termale, minerale şi nămol situat în Tatzmansdorf, suma ridicându-se la 17 milioane euro pentru 2011 şi anul curent.
'Avita Resort a fost înfiinţat, practic, în 1995 ca băi termale în Burgeland. Cinci ani mai târziu, a început construcţia hotelului Avita. Înainte de aceasta nu era decât o zonă restrânsă de pensiuni şi hoteluri mici sau vile. Avita Hotel a fost conectat, practic, cu băile termale din Burgenland, iar vara trecută a fost schimbată întreaga strategie, întregul concept. Acum, se cheamă Avita Resort şi este locul în care găseşti zonă de spa, zonă de saună, mai mult lux şi o calitate mult mai bună a serviciilor decât înainte. A fost renovată piscina interioară, construită o alta în exterior, au fost îmbunătăţite facilităţile oferite clienţilor, iar investiţia se ridică la 17 milioane de euro, în 2011 şi 2012, bani proveniţi din fonduri europene, dar şi din comunitatea locală, parte din acţionariatul resortului. Principiul după care ne ghidăm este comunitate pentru comunitate. Pe de altă parte, cel târziu în luna noiembrie a acestui an, va fi gata un alt corp de clădire din cadrul Avita Resort, în care se vor regăsi apartamente şi garsoniere de lux', a explicat Gabriele Haidwagner.
Din punct de vedere al contribuţiei totale în PIB-ul Austriei, Haidwagner a spus că regiunea Burgenland are un procentaj de 2,3%.
'Astfel, din datele pe care le am acum la dispoziţie, ştiu că la nivelul anului 2009, PIB-ul Austriei era de 274,8 miliarde de euro, iar contribuţia regiunii Burgenland la acest total a fost de 6,3 miliarde euro', a declarat reprezentanta regiunii turistice Burgenland.
Burgenland, unul dintre cele zece landuri federale ale Austriei, este situat în estul ţării, de-a lungul frontierei cu Ungaria. Regiunea este compusă din şapte districte - Eisenstadt-Umgebung, Güssing, Jennersdorf, Mattersburg, Neusiedl am See, Oberpullendorf şi Oberwart, şi 167 localităţi.
Zona are o lungime de 166 km şi o lăţime de numai 5 km, în schimb având o graniţă foarte lungă: la vest, cu landurile austriece Austria Inferioară şi Steiermark, la nord-est cu Slovacia, la est cu Ungaria, iar la sud cu Slovenia.
Burgenland împarte cu Ungaria singurul lac fără revărsare naturală din Europa, Neusiedler See.
În plus, Burgenland se poate lăuda cu 300 de zile însorite pe an, dar şi cu şase parcuri naturale, o faună şi o floră unice, mediteraneene şi alpine deopotrivă, precum şi cu cetăţi şi castele impresionante.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Nicu Rădulescu(OPTBR):Turismul balnear a atras investiţii de 150 milioane de euro; avem o problemă cu migraţia personalului medical Valoarea investiţiilor în turismul balnear din ultimii ani depăşeşte 150 milioane de euro dar sectorul se confruntă cu problema migraţiei personalului medical specializat, atras de condiţii mai bune de plată în alte ţări, afirmă Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear...
Romeo Stavarache: Sunt adeptul paşilor mărunţi, făcuţi cu tenacitate şi responsabilitate pe termen mediu şi lung (interviu) Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, aflat la cel de-al treilea mandat ca edil, vorbeşte, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ceea ce l-a determinat să ia decizia de a rămâne în continuare alături de băcăuani, despre atuurile care l-au ajutat să câştige, cu aproape un an în...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
România, Ungaria şi Bulgaria, vizate de cele mai multe investigaţii OLAF privind fraude cu fonduri europene Mai mult de o treime dintre investigaţiile făcute în 2014 de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) privind presupuse cazuri de fraudă cu fonduri UE au vizat România, Ungaria şi Bulgaria, conform raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut, informează Euronews.
Braşov: Primul centru privat specializat în implant cohlear din România Primul centru privat specializat în implant cohlear din România s-a inaugurat joi, la spitalul Sf. Constantin din Braşov.Centrul beneficiază de investiţii de peste 300.000 de euro, are trei săli de operaţie şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de lideri mondiali în domeniu, precum şi...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...