Cele mai citite
 


Timiş: Cristian Buşoi introduce tema terapiei intensive pe agenda Uniunii Europene
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a introdus tema terapiei intensive pe agenda Uniunii Europene, într-un demers prin care urmăreşte sensibilizarea publicului cu privire la beneficiile, dar şi la nevoile terapiei intensive, în materie de cercetare şi de finanţare.
Pentru două zile (15-16 mai 2012), Cristian Buşoi este amfitrionul evenimentului intitulat ''Help us to save lives through intensive care medicine'' organizat de Societatea Europeană pentru Terapie Intensivă (ESICM) împreună cu Forumul European al Pacienţilor (EPHA), la Parlamentul European din Bruxelles.
Evenimentul s-a derulat în două etape, respectiv o dezbatere cu tema ''Rezultate optimale pentru pacienţi prin terapie intensivă'' şi expoziţia de două zile - ''15 minute pentru a salva o viaţă''.
''Terapia intensivă este o parte vitală a îngrijirii medicale, deoarece este un proces ale cărui proceduri au un impact decisiv asupra vieţii pacienţilor. De aceea, o calitate sporită a terapiei intensive conduce la un rezultat optimal pentru pacienţi. Consider că atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, trebuie să fim conştienţi că finanţarea serviciilor de sănătate reprezintă o investiţie în viitor şi nu doar un simplu cost, cu atât mai mult cu cât s-a observat o corelare între cheltuielile în domeniul sănătăţii cu rata mortalităţii'', a declarat, miercuri, Cristian Buşoi, într-un comunicat remis AGERPRES.
Prin acest eveniment s-a dorit şi aducerea unui omagiu profesioniştilor din unităţile de terapie intensivă, dar şi de a-i sprijini în eforturile depuse prin sensibilizarea publicului cu privire atât la beneficii, cât şi la nevoile terapiei intensive în materie de cercetare şi finanţare.
În vernisajul expoziţiei, Cristian Buşoi a încurajat persoanele prezente să urmeze cursul de resuscitare cardio-pulmonară oferit de organizatori, care este un procedeu ce salvează vieţi.
''Includerea terapiei intensive pe agenda Uniunii Europene este necesară pentru a face faţă provocărilor garantării finanţării şi cercetării adecvate, având în vedere că funcţionarea optimală a unităţilor de terapie intensivă depinde de echipe de specialişti şi de tehnologia de ultima oră'', conchide Buşoi. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Preşedintele Societăţii Române de Anestezie salută asumarea Programului Naţional de finanţare a Terapiei Intensive Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI) salută asumarea Programului Naţional de finanţare a îngrijirii cazurilor grave din secţiile de Anestezie - Terapie Intensivă de către Ministerul Sănătăţii.
Timiş: Va fi înfiinţat Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar 'pe hârtie', va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara...
Timiş: Copil de un an şi jumătate, cu rujeolă, internat la Terapie Intensivă; starea de sănătate a acestuia, ameliorată Un număr de 30 de copii cu rujeolă sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'' din Timişoara, printre care şi unul în vârstă de un an şi jumătate, spitalizat pe secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), care în prezent are o stare de sănătate ameliorată şi a fost dezintubat, a...
Timiş: Spitalul Judeţean are o nouă Clinică de Terapie Intensivă, dotată la standarde europene Noua Clinică de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara a fost inaugurată oficial, joi, după ce a fost modernizată şi echipată la standarde europene. Investiţia depăşeşte 2 milioane de euro, 1 milion de euro fiind asiguraţi de Consiliul Judeţean şi un alt milion de euro din...
Timiş: Şeful ATI a Spitalului Judeţean vrea să facă din Universitatea de Medicină 'un brand' Şeful Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, doreşte să facă din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara un brand şi să o readucă la prestigiul de care s-a bucurat cu mulţi ani în urmă, dacă va fi ales...
Timiş: O nouă ediţie a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie Cea de-a 12-a ediţie a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi Medicină de Urgenţă începe vineri, la Timişoara (24-24 octombrie), evenimentul incluzând alte trei manifestări, respectiv ediţia a 12-a a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în ATI, a 24-a...