Cele mai citite
 


Tulcea: Probleme de conexiune în funcţionarea sistemului de telemedicină din Deltă
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare tulcene au constatat existenţa unor probleme de conexiune în timpul probelor la care a fost supus deja sistemul de telemedicină din Delta Dunării, acestea sperând ca până la finele lunii ele să fie rezolvate.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, Ion Popescu, a declarat miercuri pentru AGERPRES că trei secţii ale unităţii pe care o conduce, respectiv Unitatea de Primire Urgenţe, Cardiologia şi Medicina Internă, sunt conectate la sistemul de telemedicină, medicii fiind deja instruiţi în ceea ce priveşte utilizarea acestuia.
'Firma care a donat aparatura a făcut deja pregătirea medicilor de familie şi a celor din SJU. Există unele probleme legate de interconectivitate, se fac în continuare teste şi aşteptăm ca săptămâna viitoare să se efectueze şi primele probe ale sistemului cu pacienţi, iar la finele lunii sistemul să devină funcţional. Problemele din momentul de faţă ţin de providerii de Internet', a afirmat directorul SJU, Ion Popescu.
Acesta a atras atenţia asupra faptului că într-o primă fază pacienţii ar putea fi reticenţi în ceea ce priveşte utilizarea sistemului de telemedicină din Delta Dunării şi a menţionat că ar mai fi de rezolva şi câteva chestiuni în ceea ce priveşte plata medicilor.
'Pentru medicii din SJU, într-o primă fază, utilizarea sistemului va fi o responsabilitate în plus, dar în timp pacienţii nu vor mai veni la spital şi se va produce o decongestionare a activităţii. Rămâne de soluţionat şi problema contravalorii prestaţiei medicului de familie. Deocamdată, nu există o posibilitate, dar cred că se va găsi o soluţie', a menţionat directorul SJU, Ion Popescu.
Sistemul experimental de telemedicină pentru localităţile din Delta Dunării a fost prezentat la Tulcea pe 31 martie. Aparatura donată de Hewlett Packard care a ajuns la zece medici din judeţ constă într-o cameră video conectată la un laptop, un aparat de monitorizare care transmite funcţiile vitale ale pacientului către laptop şi un aparat electrocardiograf care permite inclusiv interpretarea automată a datelor recepţionate de la pacient, precum şi transmiterea acestora medicilor specialişti de la SJU din municipiul Tulcea. De asemenea, trei din cei zece medici au primit şi câte un ecograf.
Obiectivul sistemului, care este prevăzut în Strategia de dezvoltare a Deltei Dunării iniţiată de Consiliul Judeţean, este creşterea calităţii actului medical în Delta Dunării, precum şi reducerea costului actului medical în beneficiul pacienţilor din Deltă.
În localităţile din Delta Dunării, unde locuiesc circa 14.000 de persoane, în momentul de faţă există şase medici de familie, dotarea cabinetelor acestora fiind considerată una precară. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Sistemul de telemedicină din Delta Dunării a devenit funcţional Sistemul de telemedicină din judeţul Tulcea a început să funcţioneze, lunar circa 10 persoane din Delta Dunării primind consultaţii din partea specialiştilor din Tulcea, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Tulcea: Sistem de telemedicină experimental pentru localităţile din Delta Dunării Sistemul de telemedicină în Delta Dunării va deveni funcţional cel mai probabil peste o lună, potrivit Ministerului Sănătăţii, aparatele care vor fi utilizate de medicii tulceni fiind o donaţie a companiei Hewlett Packard.
RETROSPECTIVÃ/Tulcea: Sistemul de telemedicină a devenit funcţional în 2012, iar centrul medical din Sulina a fost redeschis Principalele evenimente ale anului 2012 din punct de vedere sanitar sunt pentru judeţul Tulcea punerea în funcţiune a sistemului de telemedicină pentru populaţia din Delta Dunării şi redeschiderea Centrului de sănătate din oraşul Sulina.
Tulcea: Aparatura necesară funcţionării sistemului de telemedicină în Deltă, predată medicilor Medicii din Delta Dunării au primit în această săptămână echipamentele necesare funcţionării sistemului experimental de telemedicină, prezentat în urmă cu aproape o lună de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: CJ încearcă să asigure cofinanţarea proiectelor de Sănătate incluse în ITI Delta Dunării Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea încearcă să asigure cofinanţarea necesară punerii în practică a proiectelor de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), care se vor finanţa anul acesta prin instrumentul financiar european Investiţii Teritorial Integrate (ITI) Delta Dunării.
Tulcea: Reţeaua de telemedicină din Deltă, extinsă la nivelul zonei de terasă a judeţului Reţeaua de telemedicină din Delta Dunării va fi extinsă la nivelul comunităţilor rurale din zona de terasă a judeţului Tulcea, iar medicii de familie vor primi noi dotări, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Laurenţia Militaru.