Cele mai citite
 


Ucraina: Iulia Timoşenko îşi întrerupe tratamentul în semn de protest
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, transferată de la închisoare la un spital săptămâna trecută, şi-a întrerupt tratamentul pentru a protesta faţă de divulgarea unor informaţii cu privire la îngrijirile sale medicale, a indicat marţi ministrul adjunct ucrainean al sănătăţii, citat de AFP.
Opozanta, care suferă de hernie de disc şi a ieşit recent dintr-o grevă a foamei de 20 de zile, 'a refuzat să mai primească îngrijiri medicale', a indicat ministrul adjunct Oleksandr Tolstanov într-o conferinţă de presă în apropierea clinicii publice de la Harkov (est), unde este spitalizată Timoşenko.

Fostul premier ucrainean va lua o decizie definitivă cu privire la tratament după consultări cu fiica şi avocatul ei, a adăugat acesta.

Iulia Timoşenko a refuzat să îşi continue tratamentul 'în semn de protest', după ce serviciul penitenciar a publicat luni informaţii cu privire la procedurile medicale de la spital, în special la programele de vizită ale medicilor, a afirmat fiica opozantei, Evghenia. Un responsabil al filialei regionale a serviciilor penitenciare a declarat însă că documentul în cauză nu precizează serviciile medicale furnizate dnei Timoşenko.

Decizia opozantei de a-şi întrerupe tratamentul intervine în contextul în care medicul german al Iuliei Timoşenko, neurologul Lutz Harms de la clinica berlineză Charite, a anunţat că va părăsi Ucraina în curând. El a precizat că plecarea era 'prevăzută de la bun început' şi că va fi înlocuit cu un alt coleg german.

'Niciun medic de la Charite nu poate pleca pentru mai multe săptămâni, de aceea avem un sistem de rotaţie', a subliniat dr Harms, fără a preciza data plecării sale.

Medicul a denunţat marţi 'supravegherea permanentă' a opozantei, tratamentul ei în aceste condiţii devenind 'problematic'.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ucraina: Iulia Timoşenko suferă de o boală de piele necunoscută Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare şi în prezent internată pentru hernie de disc, suferă de o boală de piele necunoscută, a anunţat joi avocatul său Serghei Vlasenko, informează AFP.
Ucraina: Iulia Timoşenko va fi vizitată de medici germani la începutul lunii martie Medici germani se vor deplasa în perioada 2-4 martie în Ucraina pentru a-i acorda îngrijiri Iuliei Timoşenko, fost premier ucrainean, care se află în închisoare şi care este internată în spital de nouă luni din cauza unei hernii de disc, a anunţat marţi la Berlin ministrul ucrainean de externe, Leonid...
Bacău : Irina Jianu, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ,, Trofeul Calităţii" a intrat în greva foamei Irina Paula Jianu, aflată în custodia Penitenciarului Bacău după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ,,Trofeul Calităţii", a recurs la o acţiune de protest prin refuzul de hrană, motivând că problemele complexe de sănătate nu pot fi tratate în sistemul medical din reţeaua administraţiei...
Ucraina: Iulia Timoşenko a leşinat de mai multe ori după îngrijirile medicale primite în închisoare Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare, şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori săptămâna trecută după ce a luat un medicament prescris de medicii închisorii, a anunţat marţi partidul său, informează AFP.
O delegaţie americană o vizitează pe Iulia Timoşenko O delegaţie a Departamentului de Stat al SUA a vizitat-o luni pe opozanta ucraineană şi fost premier Iulia Timoşenko, transferată de la închisoarea sa la spital, în timp ce cazul său face obiectul unor critici internaţionale, relatează AFP.
Constanţa: Greva sindicaliştilor din sănătate afectează nouă unităţi spitaliceşti Greva generală pe termen nelimitat declanşată luni dimineaţă de Federaţia SANITAS afectează serviciile medicale din cele nouă unităţi spitaliceşti din sectorul public din judeţul Constanţa, după ce la acţiunea revendicativă au aderat 2.920 de membri de sindicat, din cei 3.650 de cotizanţi.