Cele mai citite
 


Un bărbat paralizat îşi poate folosi din nou mâinile datorită unei tehnologii moderne
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici americani a reuşit, pentru prima oară, să facă un bărbat paralizat în urma unei răni la coloana vertebrală să-şi folosească din nou mâinile, datorită unei tehnici care constă în reconectarea nervilor, arată un studiu apărut marţi în Statele Unite şi menţionat de 7sur7.be.
Chirurgii au legat un nerv al pacientului, care nu mai funcţiona şi care controlează în mod normal mişcarea de apucare cu degetul mare şi cel arătător, la un alt nerv activ încă, aflat pe antebraţ. Acest nerv permite mişcarea umărului.

După câteva luni de recuperare, bărbatul de 71 de ani s-a putut hrăni singur şi chiar să scrie cu puţin ajutor, precizează medicii în studiul apărut în revista Journal of Neurosurgery.

Pacientul a paralizat în urma unui accident rutier, iar trunchiul i-a rămas parţial paralizat. 'Procedura nu este nici scumpă, nici complicată', scrie unul din autori, dr Susan Mackinnon, care a pus la punct această tehnică şi a efectuat intervenţia chirurgicală.

Rana pacientului afectează cea mai joasă vertebră a gâtului. La persoanele rănite la gât, mai sus, o asemenea intervenţie n-ar putea restabili poate mişcarea mâinilor şi braţelor, potrivit medicilor. Ei sunt mulţumiţi de progresele realizate de pacient după operaţia efectuată la doi ani după accident şi cele opt luni de terapie până a început să-şi mişte degetele.

În Statele Unite, circa 12.000 de persoane pe an se rănesc la măduva spinării.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un bărbat paralizat a putut merge din nou după un transplant de celule nazale în măduva spinării Un bărbat paralizat a fost capabil să meargă din nou după o terapie de pionierat care a implicat un transplant de celule din cavitatea sa nazală în măduva spinării, relatează BBC şi AFP.
TOP MEDICINÃ Principalele titluri din domeniu în luna octombrie Progresul medicinei reprezintă o condiţie sine qua non pentru existenţa societăţii moderne. Activitatea de cercetare în domeniul medical desfăşurată de echipe de oameni de ştiinţă de la diferite laboratoare, centre universitare şi spitale din întreaga lume oferă noi speranţe pentru vindecarea unor maladii...
Un tânăr reuşeşte să meargă deşi are măduva spinării secţionată Un tânăr în vârstă de 25 de ani cu trenul inferior al corpului complet paralizat în urma unui accident care a dus la secţionarea măduvei spinării, în urmă cu 5 ani, este capabil în prezent să stea în picioare şi să meargă din nou graţie unui implant cu un electrostimulator epidural, conform revistei...
Durerile de spate ale astronauţilor au o cauză surprinzătoare (studiu) Majoritatea astronauţilor implicaţi în misiuni de lungă durată în spaţiu se plâng de dureri de spate, în ciuda faptului că în imponderabilitate nu se depune nici un efort la ridicarea obiectelor grele. Oamenii de ştiinţă americani susţin că au descoperit cauza după un studiu efectuat recent, ale cărui...
TRATAMENTUL CHIROPRACTIC – PREVINE ȘI AMELIROEAZĂ AFECȚIUNILE SPECIFICE SEZONULUI DE VARĂ - Dr. Lou Jacobs, chiropractor american de top, revine în România, la Intermedicas Intermedicas Worldwide, clinică specializată în second opinion medical, îl readuce la București pe dr. Lou Jacobs, renumit chiropractor din Statele Unite ale Americii, primul chiropractor american atestat în România și unul dintre cei doi chiropractori recunoscuți de către Ministerul Sănătății...
Premieră medicală: Un bărbat paralizat şi-a recuperat mobilitatea mâinii datorită unui microcip (studiu) Un tânăr american de 24 de ani, rămas complet paralizat în urmă cu şase ani din cauza unui accident, a reuşit să-şi mişte mâna şi degetele cu ajutorul unui microcip care i-a fost implantat în creier, informează AFP şi EFE, citând un studiu publicat miercuri în revista ''Nature''.