Cele mai citite
 


Vaslui: Asistenţii medicali învaţă limbi străine pentru a pleca la muncă peste hotare
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O parte dintre asistenţii medicali din judeţul Vaslui s-au înscris la cursuri intensive de limbi străine, deoarece doresc să aibă prioritate la angajările în străinătate.
Potrivit Danielei Clătinici, liderul sindicatului SANITAS Vaslui, piaţa medicală din străinătate a absorbit în ultimii ani foarte multe cadre medicale specializate din România, iar acum condiţiile pentru angajări în străinătate sunt mai dure.
'Europa nu mai are aceeaşi putere de absorbţie, dar de plecat se pleacă în continuare. Sunt însă criterii mult mai dure deoarece o parte din instituţiile sanitare europene şi-au rezolvat deficitul de personal şi au ajuns la o stare de normalitate. Totuşi, îi primesc pe cei foarte bine pregătiţi şi care vorbesc bine limba ţării respective', a declarat miercuri pentru AGERPRES Daniela Clătinici.
În ultimii doi ani, din judeţul Vaslui au plecat la muncă în străinătate peste 300 de asistente medicale. Ţări precum Germania, Marea Britanie, Danemarca sau Norvegia au selectat personal medical românesc pentru spitale, cabinete medicale sau firme de îngrijit persoane la domiciliu. AGERPRES/(AS - Loredana Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: 83 de cadre medicale au cerut anul trecut certificate de conformitate, pentru a profesa în străinătate Un număr de 83 de cadre medicale au cerut în cursul anului trecut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui certificate de conformitate pentru a profesa în străinătate.
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Sălaj: Asistenţii medicali pleacă la muncă în străinătate Tot mai mulţi asistenţi medicali din Sălaj aleg să plece la muncă în străinătate, a informat, joi, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Zalău, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali, Rodica Mureşan, preşedinte al filialei Sălaj a Ordinului Asistenţilor Medicali ...
Vaslui: S-a dublat numărul cadrelor medicale plecate la muncă în străinătate Autorităţile sanitare vasluiene afirmă că în 2010 numărul cadrelor medicale care au părăsit sistemul pentru un loc de muncă în străinătate s-a dublat în comparaţie cu anul 2009.
Târgul MedPharm Careers revine în România, în aprilie, cu sute de oferte de locuri de muncă MedPharm Careers, cel mai mare târg de locuri de muncă din Europa în domeniul medical, revine în România cu sute de oferte de joburi pentru medici, asistente, dentişti şi pentru alţi profesionişti din sănătate în Marea Britanie, Germania, Elveţia, Franţa, Belgia, Norvegia, Suedia, Danemarca şi în alte...
Sălaj: 'Exod' al asistenţilor medicali către străinătate Aproximativ 40 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău intenţionează să plece la muncă în străinătate, după ce, în 2010, peste 100 de cadre medicale din Sălaj au făcut demersuri pentru obţinerea unor certificate de conformitate care să le permită să lucreze în domeniul medical în...