Cele mai citite
 


Ziua internaţională a familiei: Circa 100 de căsătorii aranjate de Consiliul imamilor din Nigeria
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima nuntă colectivă a avut loc marţi în nordul Nigeriei, implicând aproximativ 100 de femei rămase văduve sau divorţate, relatează BBC News.
În prezent, autorităţile nigeriene, împreună cu imamii, se pregătesc să aranjeze căsătoriile a încă aproape 1.000 de femei necăsătorite.

Administraţia statului nigerian Kano şi-a propus reducerea ratei tot mai mari de divorţuri şi astfel de a asigura stabilitate financiară şi materială femeilor singure.

Ceremonia căsătoriei colective la care au participat 100 de cupluri s-a desfăşurat în palatul emirului din Kano.

Aceste căsătorii au fost aranjate de Consiliul imamilor, principala autoritate islamică în acest stat predominant musulman. Consiliul încearcă să combată în acest mod situaţiile disperate în care femeile rămase singure recurg deseori la cerşetorie sau prostituţie.

Încă din luna februarie, autorităţile au invitat bărbaţii printr-un post de radio local să se recăsătorească. Apoi, Consiliul imamilor a selectat riguros candidaţii, care au fost supuşi la o serie de teste medicale, inclusiv testul de depistare a HIV, şi abia apoi le-a făcut cunoştinţă cu viitoarele candidate la rolul de soţie.

Contribuţia financiară, care de obicei se plăteşte în astfel de cazuri familiei miresei, a fost achitată de data aceasta nu de mire, ci de oameni de afaceri locali, iar administraţia de stat a plătit costurile de achiziţie a ''kayan daki', un set de vase de cupru ce reprezintă un simbol al statutului de femeie măritată.

În statele din nordul Nigeriei, căsătoriile aranjate este un fenomen comun. În acest caz, pentru prima oară femeile au avut dreptul de a-şi alege viitorii soţi. Bărbaţii care şi-au găsit soţii prin intermediul acestui program vor putea să divorţeze doar cu aprobare de la Consiliul imamilor.

Conform organizatorilor, ziua primei nunţi colective a fost aleasă în aşa fel încât să coincidă cu Ziua internaţională a familiei, instituită de ONU în 1994.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Internaţională a Femeii, marcată prin dezbaterea "Respect mama, respect viaţa" Sănătatea mamei ca garanţie pentru sănătatea generaţiei viitoare a reprezentat principalul subiect al dezbaterii "Respect mama, respect viaţa", care a avut loc marţi la Palatul Parlamentului şi în cadrul căreia au fost discuţii despre asistenţa integrată, completă şi competentă a gravidei ca şi condiţie...
Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1992, se marchează anual la 3 decembrie.
22 septembrie - Ziua Internaţională a Informării cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică De Ziua Internaţională a Informării cu privire la Leucemia Mieloidă Cronică, grupurile de pacienţi şi profesioniştii în sănătate fac un apel la solidaritate pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la mijloacele de diagnostic, tratament şi îngrijire.
Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian La 8 mai, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian, oferindu-se astfel oportunitatea de a intensifica informarea cu privire la această boală.
Ziua Internaţională de Luptă împotriva Limfomului În ciuda faptului ca în lume există peste 1 milion de persoane care trăiesc cu limfom, aproximativ 74% din populaţia globului nu cunoaşte faptul că limfomul este o formă de cancer.
Ziua internaţională a bărbaţilor Ziua internaţională a bărbaţilor este sărbătorită în peste 60 de ţări ale lumii, la 19 noiembrie, şi are ca obiective sănătatea bărbaţilor şi a băieţilor, îmbunătăţirea relaţiilor dintre sexe, promovarea egalităţii între sexe şi prezentarea de modele masculine de urmat. Este, totodată, un bun prilej...