Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean, nemulţumit de fondurile alocate
vineri, 16 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Mircea Gelu Buta, a cerut Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) să renegocieze sumele alocate acestei unităţi pentru trimestrul IV al acestui an, având în vedere că mai este nevoie de peste 3 milioane lei pentru acoperirea necesarului.
Cererea directorului Spitalului Judeţean a fost făcută joi, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural Bistriţa-Năsăud, unde s-au dezbătut problemele cu care se confruntă la această dată sistemul sanitar.
'Bugetul pe acest an a avut încă de la început un deficit pentru trimestrul IV, de peste 13 milioane lei, astfel că s-au acoperit doar simbolic serviciile medicale. Dacă nu există buget, nu pot fi angajate cheltuieli, nu se pot plăti salariile angajaţilor. De aceea, dorim să negociem contractul cu CJAS pe ultimul trimestru, având în vedere că Spitalul Judeţean acoperă 90% din activitatea medicală din judeţ. (...) CJAS trebuie să negocieze cu noi, nu poate să ne impună aceste sume', a declarat directorul Mircea Gelu Buta.

Dacă celelalte unităţi spitaliceşti din judeţ s-au arătat mulţumite de sumele primite în urma alocărilor făcute săptămâna trecută, spunând că aceşti bani le permit să încheie anul la limită, la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud s-au alocat numai 10,912 milioane de lei, în timp ce nevoile se ridică la peste 13 milioane de lei.

Mai mult, din suma alocată de la bugetul de stat, doar 8.212.000 de lei vor fi plătiţi în acest an, restul banilor urmând să vină abia în 2010.
Directorul Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud spune că necesarul este atât de mare, deoarece salariile personalului sanitar au fost majorate cu 35% în acest an, iar preţurile la medicamente au crescut şi ele, în condiţiile în care bugetul a fost calculat la nivelul celui din anul precedent.

Negocierile între CJAS şi Spitalul Judeţean vor începe săptămâna viitoare, existând posibilitatea ca sumele alocate altor unităţi spitaliceşti să fie redirecţionate, iar Spitalul Judeţean să preia şi activitatea acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Bistriţa-Năsăud: Spitalele încasează bani, farmaciile nu Suma de 25 milioane lei alocată judeţului Bistriţa-Năsăud pentru plata tuturor tipurilor de servicii medicale pe ultimele trei luni ale anului va ajunge pentru acoperirea cheltuielilor necesare spitalelor, însă farmaciile nu vor mai încasa niciun leu până anul viitor, potrivit noilor prevederi contractuale...
Bistriţa-Năsăud: Directorul CJAS dă asigurări că nu sunt întârzieri la plăţile către spitale şi farmacii Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că plăţile către spitale şi farmacii pentru serviciile efectuate sunt la zi, iar în unele cazuri chiar s-au făcut plăţi în avans pentru că au existat fonduri...
Bistriţa-Năsăud:Cheltuielile din sănătate, aproape duble faţă de veniturile încasate din contribuţii în 2015, potrivit CJAS Cheltuielile din sănătate decontate, anul trecut, prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud au fost aproape duble faţă de valoarea contribuţiilor încasate de la asiguraţi, potrivit datelor prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către directorul acestei instituţii...
Tulcea: Bani pentru sistemul sanitar din judeţ Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea s-a întâlnit, vineri, cu managerii unităţilor spitaliceşti şi cei ai serviciilor de ambulanţă pentru a discuta despre necesarul de fonduri pentru trimestrul al IV-lea.
Suceava: Spitalele mai au bani doar pentru urgenţele medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava şi conducerile spitalelor din judeţ au stabilit în urma discuţiilor purtate referitor la bugetul alocat pentru ultimul trimestru al anului ca sumele contractate pentru lunile noiembrie şi decembrie să fie mutate în luna octombrie,...