Cele mai citite
 


Tratamentul bolilor cardiace
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

 

 

 

Pentru vindecarea bolilor inimii sunt folosite trei tipuri principale de medicamente . Medicamentele anti -anginoase ca nitratii, betablocantele si antagonistii calciului, actioneaza in mod diferit pentru a usura munca efectuata de inima.  

Alte medicamente reduc riscurile aparitiei trombozei, formarea cheagurilor de sange . Gruparea celulelor planchetelor sangvine reprezinta una dintre primele etape ale formarii cheagurilor de sange .

Formarea de cheaguri poate fi insa prevenita si controlata cu ajutorul medicamentelor antiplachetare. Medicamentele cu rol anticoagulant impiedica formarea componentei proteice a cheagurilor de sange . Medicamentele care dizolva aceasta componenta proteica poarta denumirea de medicamente trombolitice.

Daca o artera este obturata, una dintre cele mai usoare operatii reparatoriieste angioplastia. Chirurgul introduce un cateter prevazut cu un balon ce nu contine aer in artera. Cand ajunge in pozitia dorita, balonul este umplut cu aer, pentru a indeparta depozitele de grasimi sau de alte substante, care au obturat artera, largind-o. Dupa aceasta, balonul este scos afara. In unele, arterele deblocate prin aceasta metoda se obtureaza din nou in decurs de 6 luni.

Daca o artera obturata nu poate fi corectata prin angioplastie (uneori, aceasta forma de tratament este considerata prea riscanta pentru pacient), chirurgul va efectua o operatie de ocolire (bypass), redirectionand cursul arterei afectate, printr-un segment dintr-o vena extrasa din piciorul pacientului, care transporta sangele in jurul portiunii blocate. 

Sursa: www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proceduri de bypass coronarian (lb.engl.) Aceasta animatie 3D prezinta o operatie de bypass a arterei coronariene (OBAC) folosita in tratarea bolii coronariene. Boala coronariana apare atunci cand arterele ce asigura aportul de sange catre inima devin rigide si se ingusteaza datorita colesterolului si formarii placilor de aterom pe peretii...
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
Împăratul Japoniei va fi supus unei operaţii de bypass (presa niponă) Împăratul Japoniei, Akihito, va fi supus sâmbăta viitoare unei intervenţii chirurgicale de bypass coronarian în Spitalul Universitar din Tokyo, informează duminică EFE, care citează agenţia locală Kyodo.
Angioplastia coronariana Angioplastia coronariana, de asemenea numita angioplastie coronariana transluminala percutanata (PTCA) sau angioplastie cu balon (dilatatia se efectueaza prin intermediul unui balon), este o procedura de cardiologie interventionala folosita pentru tratamentul bolii cardiace ischemice (ingustarea arterelor...
Femeile cu muncă stresantă prezintă cu 40% mai multe riscuri de boli cardiovasculare Femeile care depun o muncă stresantă prezintă cu 40% mai multe riscuri de a suferi un atac de cord, cerebral sau de a fi operate pentru a se deschide o arteră obstrucţionată în comparaţie cu femeile a căror activitate este mai satisfăcătoare, potrivit unui studiu publicat duminică, informează AFP.
Deplasarea cu bicicleta la locul de muncă scade cu 45% riscul de cancer şi cu 46% pe cel de boli de inimă (studiu) Persoanele care fac naveta folosind bicicleta prezintă un risc mult mai mic de moarte prematură sau de a dezvolta cancer ori boli de inimă, astfel că autorităţile guvernamentale ar trebui să facă tot ce le stă în putinţă pentru a încuraja transportul activ, susţine un studiu recent, citat joi de Reuters...