Cele mai citite
 


Brăila: Posibil focar de rujeolă cu şase copii internaţi cu febră, erupţie şi tuse specifice bolii
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare brăilene au intrat în alertă, după ce şase copii cu vârsta între unu şi cinci ani s-au prezentat la spital cu febră, erupţie şi tuse specifice rujeolei, motiv pentru care se suspectează existenţa unui focar, probele recoltate fiind trimise spre analiză Institutului Cantacuzino din Bucureşti.
'Avem un posibil focar de rujeolă, cu şase cazuri la momentul acesta. Sunt copii cu vârsta între unu şi cinci ani. Cinci au fost externaţi după cinci zile de spitalizare, iar unul se află încă în spital, în investigare clinică. Este vorba despre un copil în vârstă de un an, în cazul căruia părinţii au refuzat să îi luăm sânge. Dacă analizele celor cinci vor fi pozitive, şi acest al şaselea caz va beneficia de acelaşi tratament', a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Andreea Gavrilescu.
Copiii suspecţi de rujeolă provin dintr-o colectivitate de muncitori zilieri sosiţi din judeţul Bacău, unde evoluează foarte multe cazuri de rujeolă. De la începutul anului, în Brăila a fost confirmat un singur caz de rujeolă. AGERPRES/(A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Focar de rujeolă, confirmat de Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat existenţa unui focar de rujeolă în comuna Unirea din judeţul Brăila, după ce cinci copii cu vârste între unu şi cinci ani s-au prezentat la spital cu febră, erupţie şi tuse specifice bolii.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Brăila: A fost confirmat al patrulea caz de meningită West-Nile Institutul Cantacuzino a confirmat al patrulea caz de meningită West-Nile de anul acesta din judeţul Brăila, după cum a informat miercuri purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila (DSP), dr. Andreia Gavrilescu.
Brăila: Au fost confirmate 11 cazuri de infecţie cu virusul West-Nile Cazurile de infecţie cu virusul West-Nile confirmate de Institutul Cantacuzino, la nivelul judeţului Brăila, din luna mai şi până în prezent, sunt în număr de 11, potrivit informaţiilor furnizate vineri de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Institutul Cantacuzino a confirmat primele două cazuri de meningită West-Nile în judeţ Institutul Cantacuzino a confirmat primele două cazuri de meningită West-Nile de anul acesta, din judeţul Brăila, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila (DSP), dr. Andreia Gavrilescu.
Brăila: Suspiciunea de infecţie cu virusul West Nile la un bărbat din municipiu nu se confirmă Suspiciunea de infecţie cu virusul West Nile la un bărbat din municipiul Brăila, în vârstă de 62 de ani, care se află internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, nu se confirmă, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină...