Cele mai citite
 


Braşov: Persoanele internate după muşcătura de căpuşă au o evoluţie foarte bună
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Starea de sănătate a cinci persoane internate la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov în urma muşcăturii de căpuşă este foarte bună, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul spitalului, dr. Felicia Constandiş.
"Starea de sănătate celor trei adulţi şi doi copii este chiar foarte bună. Rezultatele testelor serologice vor fi gata săptămâna viitoare, dar evoluţia lor este de la o zi la alta mai bună. Vor mai rămâne în spital între 5 şi 7 zile după care vor continua tratamentul la domiciliu şi vor rămâne sub observaţia noastră.Comparativ cu anul trecut, numărul persoanelor care se prezintă la spital este mai mare, iar la unele dintre acestea este nevoie de intervenţie chirurgicală pentru a îndepărta insecta", a precizat dr. Felicia Constandiş.
Medicul a mai spus că s-a stabilit un protocol, de comun acord cu Direcţia de Sănătate Publică şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Copii şi Spitalul de Boli Infecţioase, în sensul de a nu plimba un pacient de la un spital la altul şi nici de a aglomera secţiile de urgenţă ale spitalelor şi, în funcţie de cazurile care apar, să existe în permanenţă o comunicare între cele trei spitale.
Directorul Spitalului de Boli Infecţioase spune că s-a discutat şi cu Primăria Braşov şi imediat după ce ploile se vor opri se va începe o dezinsecţie şi o deparazitare a zonelor foarte circulate de braşoveni la sfârşit de săptămână, cum ar fi Aleea de la poalele Tâmpei, Şaua Tâmpei, zonele Răcădău, Noua, având în vedere că unul dintre copiii aflaţi acum în spital a fost muşcat de căpuşă pe Tâmpa. Dr. Felicia Constandiş a mai spus că pentru îndepărtarea acestor insecte există şi un spray, iar copii trebuie să fie protejaţi cu îmbrăcăminte uşoară de vară.AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară realizată la SCJU Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară finanţată integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-a efectuat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, în cadrul subprogramului de reconstrucţie mamară, parte a programului naţional de oncologie.
Braşov: Rezultate negative după analizele intermediare făcute de DSVSA la laptele şi cornul distribuite în şcoli Analizele intermediare bacteriologice făcute până acum de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov la laptele, cornurile şi paiele cu care se consumă laptele din cutii sunt negative, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean, directorul DSVSA...
Managerul SCJU Braşov: Femeia rănită în explozia de la fabrica de pâine nu va mai fi transferată în străinătate Rudele femeii rănite în explozia de săptămâna trecută de la fabrica de pâine din Braşov nu mai doresc momentan transferul ei în străinătate.
Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, amendat de Direcţia de Sănătate Publică cu 12.100 de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov (SCJU) a fost amendat de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) cu suma de 12.100 de lei pentru neregulile constatate în urma controlului efectuat la unitatea medicală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Camelia...
Prahova: Zece persoane diagnosticate cu boala Lyme după muşcături de căpuşă, în ultima lună Zece dintre cele aproximativ 120 de persoane care s-au prezentat, în ultima lună, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti cu muşcături de căpuşă au fost diagnosticate cu boala Lyme, ele aflându-se în prezent sub tratament.
Braşov:Starea uneia dintre cele două femei internate imediat după ce au născut este în continuare gravă Una dintre cele două femei internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la câteva zile după ce au născut la Maternitatea din Braşov se află în continuare în stare gravă la Secţia ATI a spitalului, a declarat marţi pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă dr. Adrian...