Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Cabinet medical şcolar, dotat la standarde moderne
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 5.000 de elevi care învaţă la mai multe şcoli şi grădiniţe din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei vor beneficia de asistenţă medicală într-un cabinet mobilat şi dotat la standarde moderne.
Acest lucru este posibil datorită unei donaţii din partea Clubului Rotary Reşiţa, din fondurile colectate la balul caritabil organizat în acest an. Înfiinţat de curând la Şcoala cu clasele I-VIII Numărul 7 din Reşiţa, cabinetul medical funcţionează, acum, într-un spaţiu modern, complet utilat cu tehnică medicală specifică şi toate cele necesare acordării unor consultaţii sau primului ajutor, în caz de nevoie, după cum a declarat medicul şcolar Sorina Tobă.
Dotarea cabinetului a fost posibilă cu sprijinul Clubului Rotary Reşiţa, care a suportat financiar întreaga investiţie, respectiv, circa 8.000 lei, acesta fiind doar unul dintre proiectele susţinute cu fondurile colectate la Balul caritabil.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Reşiţa, instituţie în subordinea căreia se află cabinetele medicale şcolare, investiţii similare ar fi necesare în toate cabinetele existente în unităţile de învăţământ din oraş, unde, în prezent, funcţionează 15 cabinete medicale şcolare. AGERPRES /FOTO PE FLUX/ (AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Modelul medical din Slatina Timiş, exemplu şi pentru alte localităţi Modelul dezvoltat în comuna Slatina Timiş în ceea ce priveşte asistenţa medicală primară şi asistenţa medicală comunitară, care se bazează pe solidaritatea dintre beneficiari şi pe colaborarea strânsă dintre instituţiile publice de sănătate şi administraţiile locale, ar putea fi implementat şi în alte...
Asistenţa medicală pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro (presă) Asistenţa medicală în staţiunile de pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro, scrie marţi cotidianul sofiot Monitor. Sute de medici închriază nişte camere la hotelurile de pe litoral, amenajând nişte cabinete medicale improvizate. Dacă vreun turist ar avea nevoie de asistenţa medicală, el ar putea...
Managerul SJU Caraş-Severin: Blocul operator şi UPU trebuie reabilitate şi reamenajate La Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa este nevoie, în acest an, de reabilitarea blocului operator şi de extinderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) a acestei unităţi spitaliceşti, în contextul în care, în această perioadă, au început demersurile în vederea acreditării acestei unităţi.
Caraş-Severin: Noi investiţii la Spitalul Judeţean din Reşiţa Consiliul Judeţean Caraş-Severin continuă seria achiziţiilor pentru Spitalul Judeţean de urgenţă din Reşiţa, după ce luni au fost puse în funcţiune, în Blocul operator, două mese chirurgicale multifuncţionale şi două lampi scialitice de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ 30 mii euro.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Caraş-Severin: Opt comune din judeţ nu beneficiază de medic de familie La nivelul judeţului Caraş-Severin, în prezent, sunt opt comune în care nu funcţionează cabinete de medicină de familie, conform reprezentanţilor CJAS.