Cele mai citite
 


Durerile de dinţi sunt legate şi de condiţiile meteorologice
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Variaţiile presiunii atmosferice exercită o influenţă directă asupra vizitelor la dentist - este concluzia surprinzătoare a unui studiu realizat la secţia de urgenţe dentare a spitalului din Innsbruck, relatează passionsante.be.

El s-a desfăşurat pe o mie de pacienţi, care au venit la doctor în primele trei luni ale anului; diagnosticele au fost puse în legătură cu datele furnizate de institutul naţional meteorologic austriac.

Condiţiile meteorologice influenţează diverse patologii şi simptome, cum ar fi presiunea arterială, infarctul, tulburările respiratorii din somn, miopia sau trombozele venoase, conform unor studii realizate anterior. Totul ţine de presiunea atmosferică. Cercetătorii austrieci au observat şi o asociere clară a variaţiilor presiunii atmosferice faţă de valorile normale cu apariţia unei serii de probleme buco-dentare, îndeosebi dureri legate de carii.

'Cu cât variaţiile presiunii atmosferice sunt mai însemnate, cu atât afluenţa la urgenţă este mai mare!', spune dr Francoise Ponchie Gardelle. Se pare că şi fazele lunii joacă un rol, alături de variaţiile de presiune atmosferică.

Detalii ale acestui studiu au apărut în revista European Journal of Pain.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu Ipsos: 80% dintre romani au probleme dentare Pe fondul unei nevoi ridicate a romanilor pentru informare cu privire la igiena orala, GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Romania si Wrigley Romania au lansat campania „Zambeste Romania”, axata pe constientizarea problemelor privind importanta sanatatii orale si educarea in aceasta arie.
Top 10 probleme dentare frecvente Oricat de mult ne-ar placea sa aratam precum oamenii veseli, fericiti si frumosi din reclamele la paste de dinti, ne lovim de tot soiul de probleme de sanatate dentara. Pentru linistea ta, sa stii ca nici ei nu scapa de aceste probleme. Doar ca ei stiu cum sa rezolve si sa identifice aceste probleme...
Iaşi: Aproape 20% din populaţia judeţului nu se spală pe dinţi, iar jumătate nu a fost la stomatolog, relevă un studiu Mai bine de jumătate din populaţia judeţului nu trece pragul medicului stomatolog, iar 19 la sută din persoane nu se spală pe dinţi, reiese dintr-un studiu prezentat miercuri de Asociaţia Societatea Română de Reabilitare Orală.
Tu esti predispus la afectiuni gingivale? Afectiunile gingivale afecteaza in fiecare an milioane de oameni din intreaga lume. Acestea reprezinta problema numarul 1 in igiena orala. Conform unui studiu aproximativ 80-85% dintre persoane risca sa faca o forma de boala parodontala cu evolutie cronica, 10% din populatie nu face nici un fel...
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Chirurgie orala si maxilofaciala la Centrul Medical Souraski din Tel Aviv Sectia de Chirurgie Orala si Maxilofaciala a Centrului Medical din Tel Aviv trateaza o varietate de afectiuni cu caracter de urgenta sau de boala obisnuita, efectuand extractii dentare, extractii chirurgicale, extractii pe dinti afectati, rezectii de chiste si tumori orale, chirurgie de glande salivare...