Cele mai citite
 


Hunedoara: Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul unei operaţii greşite făcute la un copil
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor Hunedoara s-a autosesizat şi a declanşat, joi, o anchetă, în cazul unei intervenţii chirurgicale efectuate la Spitalul de Urgenţă din Petroşani în cazul unui copil de patru ani care a fost operat la mâna stângă, deşi el avea nevoie să fie tratat la mâna dreaptă.
'Nu am primit o sesizare din partea părinţilor copilului, dar ne-am autosesizat în acest caz. Am declanşat o anchetă administrativă şi, în funcţie de concluziile acesteia, comisia de disciplină a Colegiului Medicilor Hunedoara va lua o decizie. Pe parcursul verificărilor vom lua legătura cu conducerea spitalului din Petroşani, cu medicul chirurg ce a intervenit în acest caz, vom analiza foile de observaţie. De asemenea, vom vorbi şi cu părinţii copilului pentru a afla punctul de vedere al acestora', a declarat pentru AGERPRES, preşedintele Colegiului Medicilor Hunedoara, dr. Mircea Artean.
Un medic chirurg, specializat în chirurgie plastică, de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, este acuzat de malpraxis, părinţii unui băieţel de patru ani susţinând că medicul l-a operat greşit pe copil la degetul mare al mâinii stângi, pentru o ruptură de ligament, deoarece afecţiunea era la degetul mare al mâinii drepte. Părinţii susţin că băiatul a avut degetul mare de la mâna dreaptă în gips şi că acest lucru ar fi confirmat de fişa de observaţie de la Ortopedie şi de o radiografie.
Conducerea spitalului a luat la cunoştinţă de acuzaţiile părinţilor, menţionând că doar Colegiul Medicilor poate stabili dacă a fost vorba sau nu de o culpă medicală. Eventualele sancţiuni vor fi stabilite tot de Colegiul Medicilor, a precizat managerul unităţii sanitare, Alin Vasilescu.
Cât priveşte continuarea tratamentului în cazul copilului, părinţii acestuia afirmă că se vor adresa altui spital pentru intervenţia chirurgicală ce ar trebui efectuată pentru vindecarea băiatului. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul pacientei operate greşit, la spitalul din Petroşani Colegiul Medicilor (CM) Hunedoara a declanşat propria anchetă în cazul medicului ortoped de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, acuzat de familia unei paciente că ar fi operat-o la ambele picioare, deşi numai unul era fracturat.
Botoşani: Anchetă la maternitate, după un presupus caz de malpraxis Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a dispus, luni dimineaţă, constituirea unei comisii care să ancheteze un posibil caz de malpraxis la Secţia de obstetrică şi ginecologie.
Botoşani: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce o sală de operaţii a fost inundată în timpul unei intervenţii chirurgicale Botoşani, 11 nov/ Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a declanşat, miercuri, o anchetă administrativă după ce o sală de operaţii a fost inundată în momentul în care un medic efectua o intervenţie chirugicală, a anunţat, într-o conferinţă de presă, purtătorul de...
Alba: Anchetă la SJU după ce un băieţel s-a ales cu arsuri şi cu o rană la o mână în timp ce era internat O anchetă internă a fost demarată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia după ce, pe reţelele de socializare a fost prezentat cazul unui băieţel de 9 luni care s-a ales cu arsuri şi cu o rană adâncă la o mână, în zona unei branule, în timp ce era internat la Secţia de Pediatrie a unităţii...
Sancţiuni în cazul copilului operat la Spitalul Gr. Alexandrescu şi intrat în comă Comisia de anchetă instituită la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' în cazul copilului de 9 ani şi 6 luni din Craiova, care, în urma unei intervenţii chirurgicale, a intrat în comă, a decis suspendarea şefului de secţie, conf. dr. Ion Bâscă, pentru gestionarea deficitară a acestui caz complex.
Decizie în premieră la Sibiu: Niciun minor nu va mai fi operat în spitalul unde a murit recent un copil Niciun minor nu va mai fi tratat şi operat în cel mai mai mare spital public din judeţ, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul Sibiu, unde, în urmă cu trei zile, a murit un copil de trei ani, după o operaţie de polipi nazali, efectuată de medicul specialist Gabriel Rusu, de la Secţia ORL...