Cele mai citite
 


Maramureş: Zece persoane au suferit o toxiinfecţie alimentară după ce au consumat produse lactate
joi, 17 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 17 mai /Agerpres/- Zece persoane, dintre care doi copii din oraşul Borşa, au fost internate la Spitalul municipal din Sighetu Marmaţiei în urma unei toxiinfecţii alimentare.
Aceştia au precizat medicilor că au început să se simtă rău după ce au consumat lapte şi urdă cumpărate din piaţă.
Directorul Spitalului municipal Sighetu Marmaţiei, dr. Vasile Ştefanca a declarat, joi, pentru AGERPRES că iniţial o parte dintre pacienţi au fost internaţi în spitalul orăşenesc Borşa, dar ulterior administraţia spitalului a decis să-i transfere la spitalul din Sighet.
"Nici unul dintre pacienţi nu se aflau în stare critică, însă acuzau neplăceri stomacale în urma consumării produselor lactate. O parte dintre pacienţi ar putea fi externaţi chiar în cursul acestei zile după ce primim rezultatele analizelor de laborator" a spus dr. Vasile Ştefanca.
Pacienţii internaţi în spital pentru tratamente şi analize medicale au vârste cuprinse între 4 şi 55 de ani.
Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare din oraşul Borşa au identificat comerciantul de produse lactate şi au luat probe pentru analize de laborator. AGERPRES /(A-Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: 45 de persoane care participau la un botez în Baia Mare, internate din cauza unei toxiinfecţii alimentare Cel puţin 45 de persoane dintre care trei copii au fost internaţi, duminică seară, la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare după ce au suferit o toxinfecţie alimentară.
Maramureş: Opt copii internaţi în urma unei toxiinfecţii alimentare cu produse lactate Opt copii dintr-o şcoală din Şoncuta Mare au fost internaţi, marţi, de urgenţă, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Contagioase din Baia Mare, după ce au consumat produse lactate distribuite în cadrul programului 'Cornul şi laptele'.
Constanţa: Focarul de toxiinfecţie alimentară de la Liceul "Lucian Blaga", declarat închis Focarul de toxiinfecţie alimentară depistat în urmă cu o săptămână la Liceul "Lucian Blaga" din Constanţa, când 10 elevi au ajuns la spital după ce au consumat laptele distribuit prin programul gratuit "Cornul şi Laptele", a fost declarat închis de către autorităţile sanitare.
Suceava: Escherichia coli, depistată în mâncarea turiştilor din Mureş care au suferit toxiinfecţii alimentare Unitatea de cazare şi firma care a livrat mâncare turiştilor din Mureş care s-au prezentat pe 19 iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară au fost amendate cu 1.300 lei, respectiv 2.000 lei.
Prahova: Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.
UPDATE Prahova:Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.