Cele mai citite
 


Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mii de comunităţi din întreaga lume se reunesc în fiecare an în cea de-a treia duminică a lunii mai pentru a aprinde lumânări şi candele în memoria celor care au murit din cauza SIDA, se arată într-un comunicat de presă remis joi de Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS).
În România, ritualul aprinderii lumânărilor îşi propune să aducă un omagiu colectiv românilor dispăruţi din cauza SIDA, să transmită un mesaj de încurajare copiilor şi adulţilor care trăiesc cu HIV/SIDA şi să lanseze un îndemn la prevenire şi solidaritate celorlalţi semeni ai lor.
Manifestarea este, în acelaşi timp, o încercare de a mobiliza toate forţele capabile să schimbe cursul epidemiei, de la autorităţi politice sau religioase, personal medical, asistenţi sociali, profesori, comunităţi artistice, organizaţii neguvernamentale, jurnalişti, medii de afaceri etc., până la cei ce se vor afla în trecere prin zonele de desfăşurare a evenimentului.
Duminică, 20 mai, ARAS organizează Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse, în Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Iaşi, Piatra Neamţ şi Timişoara.
În Bucureşti, vor avea loc simultan activităţi, între orele 16,00 şi 18,00, în parcurile Tineretului, Cişmigiu şi Herăstrău, unde voluntarii ARAS vor discuta cu oamenii prezenţi despre semnificaţia acestei zile, le vor oferi fundiţe roşii - simbol mondial de luptă anti-SIDA şi de solidaritate cu persoanele infectate - şi candele pe care să le aprindă în memoria persoanelor decedate.
Începând cu ora 19,00, ARAS invită toate persoanele interesate să i se alăture într-un ceremonial de aprindere de lumânări şi desfăşurare de quilturi în faţa Casei Presei Libere (pe platoul din faţa fostei Burse Române de Mărfuri).
Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este cea mai amplă mişcare anti-SIDA din lume iar ARAS este asociaţia care, în 1992, a introdus în România acest tip de comemorare, prin care îşi propune nu doar să aducă un omagiu colectiv celor dispăruţi, ci şi să transmită un mesaj de încurajare celor afectaţi de HIV/SIDA şi un semnal de alarmă celor care încă mai pot evita această boală. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Memorial SIDA - Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse organizată în şapte oraşe Bucureşti, 14 mai/ Agerpres/ - Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS) organizează, duminică, Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse, în ţapte oraşe din ţară - Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Iaşi, Piatra Neamţ şi Timişoara.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Comemorare a persoanelor care au murit de SIDA, în Bucureşti şi Arad, duminică Asociaţia Română Anti - SIDA (ARAS), împreună cu Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) organizează, duminică, la Bucureşti şi Arad, Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse.
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România Proiectul 'Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România' îşi propune să ofere tinerilor cu vârsta între 15 şi 25 de ani informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA, pentru a-i motiva să adopte un stil de viaţă mai sănătos, un comportament responsabil şi o atitudine nediscriminatorie faţă...
Ziua Mondială împotriva SIDA se desfăşoară în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, se desfăşoară, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...