Cele mai citite
 


Ministrul Vasile Cepoi a inaugurat noua secţie de oncologie a Spitalului Judeţean Constanţa
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a inaugurat, joi, la Constanţa, noua secţie de oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale, a mai multor parlamentari social-democraţi şi a zeci de cadre medicale.
La eveniment a participat şi un sobor de preoţi, condus de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a oficiat o slujbă de sfinţire.
Ministrul Vasile Cepoi a afirmat că în perioada în care va reprezenta Ministerul Sănătăţii va sprijini autorităţile locale să finalizeze toate proiectele de modernizare a spitalului judeţean care sunt în derulare.
''Mă bucur că am ocazia să particip astăzi la această inaugurare. (...) Eu nu am un merit în realizarea acestei acţiuni, Ministerul Sănătăţii este cel care a făcut investiţia, cu sprijinul Consiliului Judeţean. (...) Avem din păcate insuficiente capacităţi pentru tratamentul bolilor oncologice, în special în ceea ce priveşte radioterapia şi mă bucură dorinţa dumneavoastră de a sprijini dezvoltarea radioterapiei. Mă bucur că s-a realizat această secţie de oncologie şi vă promit ca în timpul scurt cât am eu misiune la Ministerul Sănătăţii să vă sprijin să realizaţi ceea ce aţi început'', a spus ministrul Sănătăţii.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat că prin investiţiile făcute la spitalul judeţean după preluarea unităţii în vara anului 2010 de către CJ, unitatea medicală şi judeţul Constanţa devin printre primele din ţară ''ca şi investiţii ale Ministerului Sănătăţii în judeţele României''.
Constantinescu a menţionat că pentru modernizarea spitalului judeţean mai sunt ''mulţi paşi de făcut'', inclusiv schimbarea mentalităţii cadrelor medicale, autoritatea locală având ''în permanenţă nevoie de sprijinul Ministerului Sănătăţii'' mai ales că în sezonul estival Constanţa devine ''capitala României''.
După patru luni de lucrări, secţia de oncologie a SCJU Constanţa a fost relocată în apropierea laboratorului de cobalto-terapie, pentru a uşura accesul pacienţilor la terapia prin iradiere, fiind complet renovată. În noua şi moderna secţie pot primi îngrijirile medicale necesare 25 de pacienţi.
Pentru a veni în sprijinul bolnavilor de cancer, Consiliul Judeţean a aprobat recent un credit de circa 10 milioane de euro pentru construirea unui modern centru de radioterapie.
Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, va vizita joi şi spitalul municipal de la Mangalia. AGERPRES/FOTO PE FLUX/(A, AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Constanţa: Ministrul Bănicioiu a inaugurat Compartimentul Primiri Urgenţe şi heliportul Spitalului Cernavodă Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vizitat, marţi, Spitalul Orăşenesc Cernavodă, cu prilejul inaugurării noului Compartiment Primiri Urgenţe (CPU) şi a heliportului unităţii medicale.
Bacău: A fost finalizată reabilitarea şi modernizarea Maternităţii Spitalului Judeţean, investiţie de aproape 35 de milioane de lei Finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău a fost marcată joi printr-o festivitate la care au fost prezenţi europarlamentarii Daciana Sârbu, Minodora Cliveti şi Cătălin Ivan, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu şi Vasile...
Constanţa: Ministrul Sănătăţii a inaugurat noua Unitate de Primire Urgenţe la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, 11 iul /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat duminică după-amiază, noua Unitate de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe, din Constanţa.
Satu Mare: Attila Cseke se declară mulţumit de investiţiile făcute la Spitalul Judeţean Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, se declară mulţumit de lucrările de modernizare a Secţiei de Boli Infecţioase şi de construirea noii Unităţi de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Satu Mare, proiecte finanţate împreună cu Consiliul Judeţean.
Vasile Cepoi: Vom deschide Institutul Oncologic de la Iaşi Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a anunţat, vineri, că urmează să fie deschise Institutul de Oncologie din Iaşi, Centrul de Primiri Urgenţe de la Târgu Mureş şi cel de la Floreasca.