Cele mai citite
 


Ministrul Vasile Cepoi crede că va rezolva până săptămâna viitoare deblocarea posturilor în spitale
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat joi la Constanţa că deblocarea posturilor în unităţile medicale este o problemă naţională pe care speră să o rezolve până săptămâna viitoare.
''Deblocarea de posturi este o problemă naţională, eu mă străduiesc de vreo trei, patru luni de când sunt în minister să rezolv această problemă. Sper să o rezolv până săptămâna viitoare, am nişte promisiuni, sper să trec de barajul Ministerului de Finanţe şi de anvelopa lor salarială'', a spus Vasile Cepoi care a participat la inaugurarea noii secţii de oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa.
Referitor la taxa pe fast-food, ministrul Sănătăţii a declarat că este vorba de o propunere care va fi făcută în noul proiect de lege a sănătăţii.
''Nu este un lucru nou, nu este o inovaţie românească, se aplică şi în alte state. Şi după modelul lor vom încerca să facem şi noi acest lucru, pentru că este cunoscut că nivelul fondului de asigurări de sănătate nu acoperă serviciile cerute de populaţie'', a spus Vasile Cepoi.
Potrivit acestuia, măsura este justificată pentru că alimentaţia de tip fast-food are impact asupra stării de sănătate a populaţiei, iar prin aplicarea ei vor fi două efecte. ''Pe de o parte reducerea consumului, ceea ce înseamnă risc scăzut pentru sănătate, pe de altă parte acoperirea riscului pe care alimentaţia nesănătoasă l-a adus asupra stării de sănătate a populaţiei'', a afirmat ministrul care a menţionat că propunerea de aplicare a taxei se referă şi la berea cu alcool. AGERPRES/FOTO PE FLUX/(A - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Taxa pe fast-food şi bere, temă de discuţie între Premier şi ministrul Sănătăţii Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va discuta cu ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, despre intenţiile acestuia din urmă de a taxa suplimentar produsele fast-food şi berea.
Vasile Cepoi: Noul proiect de lege a sănătăţii prevede autonomia managerială şi financiară a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a afirmat, marţi, că noul proiect de lege în domeniu prevede, printre altele, autonomia managerială şi financiară a spitalelor şi că medicii nu vor mai fi bugetari.
Premierul Ponta va discuta cu ministrul Sănătăţii despre taxa pe fast-food şi bere Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va discuta cu ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, despre intenţiile acestuia de a taxa suplimentar produsele fast-food şi berea.
Reorganizarea caselor de asigurări în societăţi de asigurări de tip mutualist, o propunere din noul proiect de Lege a sănătăţii Reorganizarea caselor de asigurări în societăţi de asigurări de tip mutualist, după modelul celor din Belgia, reprezintă o soluţie de viitor pentru evoluţia sistemului public de asigurări, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, care a participat la Conferinţa Asiguratorilor din România...
Cristian Vlădescu: Casele private de asigurări de sănătate vor trebui să aibă minim 1 milion de asiguraţi Noul proiect de lege al sănătăţii prevede ca CNAS să colecteze fondurile ca până acum, iar la nivel local să existe case private pentru asigurări pentru sănătate, care vor intra în relaţii contractuale cu furnizorii de servicii medicale de sănătate. Acestea vor trebui să aibă minim 1 milion de asiguraţi...