Cele mai citite
 


Obezitatea şi supraponderabilitatea afectează, în România, 44% dintre femei şi 58% dintre bărbaţi
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Tensiunea arteriala, Viata Sexuala, Afectiunile inimii
 

Obezitatea şi supraponderabilitatea afectează, în România, 44% dintre femei şi 58% dintre bărbaţi, informează un comunicat de presă al reţelei de sănătate Regina Maria.

Un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii situează obezitatea printre primii cinci factori care cresc riscul de îmbolnăvire şi rata mortalităţii alături de subalimentaţie, sexul neprotejat, alcoolismul, igiena deficitară şi hipertensiunea.


Obezitatea este responsabilă de apariţia unor boli precum hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, tulburări respiratorii, diabet zaharat, steatoza hepatică nonalcoolică, creşterea riscului de infarct miocardic, cancer, dar şi tulburări de fertilitate la femei şi de potenţă sexuală la bărbaţi.


O parte din această patologie produsă de excesul ponderal se ameliorează sau poate chiar dispărea odată cu pierderea în greutate.
"În România, obezitatea înregistrează o creştere alarmantă atât a numărului de cazuri, cât şi a severităţii lor. Cele mai eficiente tratamente sunt cele chirurgicale, cu o rata de succes de peste 90%. Obezitatea în rândul copiilor este din ce în ce mai des întâlnită, la vârste din ce în ce mai fragede şi cu excese ponderale de două, trei şi chiar patru ori greutatea normală a copilului", a declarat dr Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală şi competenţă în chirurgia laparoscopică la Regina Maria.
Obezitatea este pandemică şi afectează atât adulţii, cât şi bătrânii, tinerii şi chiar copiii.


În România, numărul copiilor obezi înscrişi în învăţământul primar s-a dublat în ultimii 8 ani, după cum reiese dintr-un raport al Institutului pentru Sănătate Publică.


Evoluţia pe termen lung a excesului ponderal la copii este nefavorabilă, aceştia devenind, în proporţie de aproximativ 80%, adolescenţi şi, ulterior, adulţi obezi. În lipsa unor măsuri eficiente de a controla situaţia, vom avea o generaţie de tineri mai puţin sănătoşi, cu speranţă de viaţă mai mică decât cea a părinţilor lor.


Obezitatea este o boală, ea are nevoie de tratament medical de specialitate. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Studiu: Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Un nou tratament pentru hipertensiune arterială Un nou medicament indicat în tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale, profilaxia cardiovasculară (reducerea mortalităţii la pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare aterotrombotice diagnosticate sau diabet zaharat de tip II) - Telmisartan Actavis (substanţa activă - telmisartan) - va fi lansat pe...
Hipertensiunea - principala cauză de mortalitate cardiovasculară Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit că hipertensiunea este principala cauză de mortalitate cardiovasculară. Aceasta poate produce accidente cerebrale vasculare, infarct de miocard, insuficienţă cardiacă şi renală.
Dr. Mihaela Oros: Unul din zece copii riscă să dezvolte tulburări de respiraţie în timpul somnului Unul din zece copii riscă tulburări ale respiraţiei în timpul somnului, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, medicul pediatru Mihaela Oros, preşedinte al Asociaţiei pentru Tulburările de Somn la Copii şi Adolescenţi, la prezentarea unui studiu realizat în domeniu.