Cele mai citite
 


Sorin Oprescu, prezent la Spitalul Colţea de Ziua Mondială a Hipertensiunii
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general Sorin Oprescu i-a salutat joi la Spitalul Colţea pe colegii săi medici de specialitate care au organizat o acţiune de verificare gratuită a tensiunii arteriale a cetăţenilor de Ziua Mondială a Hipertensiunii.
"Sunt convins că o să mai fac de zece ori astfel de activităţi, pentru ca oamenii să fie sănătoşi şi să se prezinte la vot", a declarat Oprescu.
Cu aceeaşi ocazie, Marius Savu, director general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din cadrul Primăriei Capitalei, a spus că manifestarea este una de început şi că vor urma şi altele de acest gen.
Potrivit lui Savu, PMB doreşte să se implice pe partea de profilaxie a hipertensiunii, mai ales în şcoli, pentru că alimentaţia nesănătoasă şi lipsa exerciţiului fizic conduc la multe cazuri de obezitate în rândul copiilor şi tinerilor, aceasta fiind principala cauză de hipertensiune arterială.
Bucureştenii se pot prezentat la Spitalul Colţea până la ora 19,00.
Manifestarea are loc în curtea spitalului, în două corturi puse la dispoziţie de Primăriei Capitalei. AGERPRES/(AS-Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu îşi afirmă hotărârea să facă ceea ce poate pentru demnitatea de doctor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, sâmbătă, cu ocazia prezenţei sale la un concert ocazionat de Ziua Mondială a Sănătăţii, că are hotărârea să facă ceea ce poate pentru demnitatea de doctor.
Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat Data de 14 noiembrie 2015 reprezintă Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat. A fost marcată pentru prima oară la 14 noiembrie 1991, din iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Federaţiei Internaţionale a Diabetului. A devenit zi oficială a Naţiunilor Unite în 2007 prin adoptarea...
Sorin Oprescu a fost distins cu Medalia SNSPA 2020 Primarul Capitalei Sorin Oprescu a fost distins, luni, în cadrul ceremoniei de deschidere a noului an universitar al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, cu medalia "SNSPA 2020".
Ministerul Sănătăţii implementeză un program de reducere a sării din alimente Ministerul Sănătăţii implementează un program pe cinci ani pentru reducerea sării din alimente, a declarat joi prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, în conferinţa de presă prilejuită de campania naţională "Viteza ucide ... nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!".
Schimb de experienţă între spitalele din Bucureşti şi Beijing, stabilit de primarul Sorin Oprescu cu o delegaţie chineză Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a stabilit luni, la întâlnirea cu o delegaţie din Republica Populară Chineză, condusă de preşedintele Asociaţiei Spitalelor din Beijing, Wang Zhiyan, încheierea unui viitor parteneriat privind schimbul de experienţă la nivelul personalului medical între două...
Premierul Victor Ponta şi primarul general, Sorin Oprescu, au participat la începerea lucrărilor la Spitalul de Copii Gomoiu Premierul Victor Ponta a participat vineri, alături de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la deschiderea lucrărilor privind extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului Clinic de Copii "Doctor Victor Gomoiu", primul spital de urgenţă universitar pentru copii construit în ultimii 30 de...