Cele mai citite
 


Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani a achiziţionat la bursă medicamente de circa 90.000 lei
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani a achiziţionat medicamente în valoare de circa 90.000 de lei pe platforma electronică de tranzacţionare a Bursei Române de Mărfuri, informează, joi, BRM.
Potrivit sursei citate, BRM a organizat, miercuri, o nouă tranzacţie cu medicamente pe Piaţa la disponibil în ringul specializat.
Pentru şedinţa de tranzacţionare desfăşurată pe platforma electronică de tranzacţionare, la BRM Terminal Botoşani, au fost înregistrate ordine iniţiatoare de cumpărare pentru diverse pachete de reactivi, aparţinând Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani. Ordinele de sens contrar au fost depuse de societăţile Nova Intermed, Bivaria Grup, Trading Impex, Top Diagnostics, Tunic Prod.
Valoarea totală a achiziţiei de medicamente s-a cifrat la aproximativ 90.000 de lei, pentru produsele adjudecate înregistrându-se îmbunătăţiri semnificative ale preţurilor. Medicamentele se vor livra de către furnizori în condiţii Franco - beneficiar în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani.
La BRM, de la lansarea Ringului Medicamente în luna mai 2010, s-au organizat peste 20 tranzacţii pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Pe Piaţa la disponibil a BRM, se pot tranzacţiona mărfuri fungibile, din care fac parte şi substanţele active ale medicamentelor. Prin tranzacţionarea acestora pe platforma electronică a BRM şi obţinerea preţurilor în sistem bursier, se pot obţine economii importante pentru sistemul de sănătate.
Bursa Română de Mărfuri este o companie privată de interes public, înfiinţată în noiembrie 1992, prima şedinţă de tranzacţionare având loc în data de 10 decembrie 1992. În prezent, BRM a dezvoltat, în acord cu prevederile legii, mai multe tipuri de pieţe de interes public, activitatea principală fiind axată pe Piaţa la disponibil şi Piaţa licitaţiilor.
Activitatea BRM se desfăşoară la sediul central din Bucureşti şi prin reţeaua teritorială care numără 27 de terminale. AGERPRES/(AS - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Sală de operaţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, inundată din cauza unei avarii la o conductă Botoşani, 6 dec/ Agerpres/- O sală de operaţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost inundată, ca urmare a unei avarii la reţeaua de apă caldă, a declarat, marţi, directorul medical al unităţii, Angela Ţurcanu. Potrivit acesteia, inundaţia a fost generată de spargerea unui...
Botoşani: Plan de reorganizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, 14 mai /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani urmează să fie supus, în perioada următoare, unui proces de reorganizare care presupune inclusiv concedierea de personal, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' va fi debranşat de la reţeaua de termoficare Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani va fi debranşat, din această primăvară, de la sistemul public de termoficare, a anunţat, miercuri, managerul unităţii medicale, Gheorghe Damian.
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.
Botoşani: Criză de vaccin antitetanos la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani se confruntă cu lipsa vaccinului antitetanos, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al unităţii, medicul Ştefan Bercea.
Botoşani: Compartiment de neurochirurgie creat în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani va dispune de un compartiment de neurochirurgie, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Ştefan Bercea.