Cele mai citite
 


Vaslui: A crescut numărul bolnavilor de tuberculoză
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul bolnavilor de tuberculoză din judeţul Vaslui a crescut îngrijorător de la începutul acestui an.
Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, dacă în primele trei luni ale anului trecut au fost diagnosticate cu tuberculoză 88 de persoane, în primul trimestru al acestui an figurează în statistici 358 de cazuri noi de tuberculoză.
'Majoritatea îmbolnăvirilor s-au înregistrat în mediul rural. Bolnavii provin în cele mai multe dintre cazuri, din familii cu o situaţie economic precară', a declarat joi directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Totodată, a crescut şi numărul deceselor cauzate de această boală. De la şase decese înregistrate în primul trimestru al anului trecut, s-a ajuns la 24 de decese în primele trei luni ale acestui an.
Potrivit medicilor specialişti, nu există o conştientizare a bolnavilor în ceea ce priveşte urmarea cu rigurozitate a tratamentelor prescrise, cu toate că medicamentele pentru această boală sunt gratuite. AGERPRES/(AS - Loredana Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Creştere cu 14% a cazurilor de tuberculoză în primul trimestru din 2014 Un număr de 90 de cazuri noi de tbc au intrat în evidenţele medicilor specialişti din judeţul Vaslui în primele trei luni ale acestui an, trei dintre acestea fiind înregistrate în rândul copiilor sub 14 ani.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Vaslui: Controale ale Direcţiei de Sănătate Publică în toate şcolile din judeţ Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui vor efectua până la sfârşitul lunii verificări în şcoli, internate şi cabinete medicale şcolare pentru a urmări cum sunt asigurate activităţile şcolare, dar şi cum se desfăşoară asistenţa medicală, inclusiv imunizările obligatorii...
Vaslui: Sute de copii suferă de malnutriţie Sute de copii din judeţ suferă de malnutriţie proteino-calorică din cauza alimentaţiei corespunzătoare, în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui fiind înregistraţi cu acest diagnostic 200 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani.
Vaslui: Bolnavii din Huşi, trimişi la medicii de familie şi la centrele de permanenţă fiindcă în spital nu sunt urgentişti Bolnavii din municipiul Huşi sunt sfătuiţi de de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui să meargă la policlinica spitalului sau la medicii de familie, având în vedere că, din cauza lipsei medicilor urgentişti, Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal 'D. Castroian'...
Vaslui: 130 de copii malnutriţi, înregistraţi anul trecut în evidenţele DSP Peste 200 de copii cu vârste sub trei ani, din judeţul Vaslui, suferă de malnutriţie proteino-calorică, 130 de cazuri noi fiind înregistrate în cursul anului trecut.