Cele mai citite
 


Vaslui: Prefectul doreşte redeschiderea Spitalului Orăşenesc Negreşti
vineri, 18 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, a declarat joi, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu şefii serviciilor deconcentrate din subordinea Ministerului Sănătăţii, că doreşte redeschiderea Spitalului Orăşenesc Negreşti, unitate sanitară închisă anul trecut, în urma unei decizii ministeriale din primăvara anului trecut.
'Vom face toate demersurile necesare pentru a putea lua legătura cu Ministerul Sănătăţii în vederea găsirii unei soluţii optime pentru toţi locuitorii oraşului Negreşti dar şi pentru cei din comunele arondate. Împreună cu Consiliul Judeţean, vom înainta adrese ministerului de resort, astfel încât investiţia de peste patru milioane de euro în dotările acestui spital să fie de folos pentru toţi locuitori zonei', a spus prefectul.
La un an de la închiderea Spitalului Orăşenesc Negreşti, situaţia unităţii sanitare este în continuare incertă, deoarece inţiativa primăriei de a transforma spitalul în unul privat a eşuat, iar conducerea Consiliului Judeţean Vaslui spera, pe de altă parte, să transforme unitatea spitalicească în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui.
Închiderea spitalului de la Negreşti, în urma unei decizii a Ministerului Sănătăţii, nu a făcut decât să pună bolnavii pe drumuri şi să aglomereze secţiile SJU Vaslui. În primăvara anului trecut în judeţul Vaslui a mai fost închisă o unitate sanitară din comuna Tutova. În clădirea fostului spital din Tutova funcţionează acum un centru medical. AGERPRES/(AS - Loredana Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a cerut Ministerului Sănătăţii o finanţare mai bună Consilierul ministrului sănătăţii, Gabriel Oprişanu, a efectuat, joi, o vizită la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru a afla problemele cu care se confruntă unitatea sanitară. Managerul spitalului vasluian i-a prezentat oficialului de la minister problemele legate de lipsa banilor şi de...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Vaslui: Corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă, inaugurat în prezenţa autorităţilor Un sector al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, renovat şi modernizat în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Judeţean, a fost inaugurat, luni, în prezenţa autorităţilor locale.
Vaslui: Prefectul solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii referitor la situaţia de criză de la Spitalul Judeţean Prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga a efectuat marţi o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui,unde s-a întâlnit cu managerul unităţii sanitare, dr. Gheorghe Dascălu, după ce la adresa unui medic anestezist, care demisionat ulterior, au fost fost înregistrate plângeri de malpraxis, doi pacienţi...
Vaslui: Control la Spitalul Judeţean de Urgenţă O comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vaslui a demarat, luni, un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ.
Vaslui: După mai multe amânări, CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce, în două şedinţe diferite, consilierii judeţeni amânaseră acest lucru din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care le avea instituţia sanitară.