Cele mai citite
 


Autorităţile intenţionează realizarea unor hub-uri industriale în Iaşi, Constanţa şi Cluj
sâmbătă, 19 mai 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile intenţionează să realizeze mai multe hub-uri industriale în România, printre care unul la Iaşi, cu centre de cercetare după model singaporez, şi unul în Cluj, care să transforme oraşul într-unul asemănător Silicon Valley, a declarat, vineri, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, la o conferinţă de presă.
'Vom avea un hub regional în Iaşi. Acolo va exista un aeroport, un modul de transport care integrează mai multe forme de conectare, un ansamblu de clădiri - centre de cercetare, după model singaporez, un spital regional conectat cu centre de cercetare şi de producţie de antibiotice, plus un centru de outsourcing tehnologic', a spus Isar.
De asemenea, acesta a precizat că oraşul Constanţa îşi va extinde dimensiunea logistică şi de transport.
'Constanţa se va extinde din punctul de vedere al dimensiunii logistice şi de transport, iar al treilea hub este în Cluj.
'Vrem să facem o Silicon Valley în Cluj', a spus Isar.
Ministrul delegat pentru mediul de afaceri a precizat că intenţionează realizarea unei reindustrializări a României prin aportul mediului privat local şi extern.
'Vrem reindustrializarea privată a României. Putem să facilităm construcţia de combinate de către mediul privat local şi extern. Trebuie inclusă în proiectele de parteneriat public-privat şi partea antreprenorială locală. Toate acestea vor fi facilitate de către stat, din punctul de vedere al relaţiilor, modul de a antrena partea de consultanţă. Ãsta va fi rolul statului în aceste proiecte', a declarat Lucian Isar.AGERPRES/(A-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hub-uri industriale în trei zone cardinale ale ţării Autorităţile intenţionează să realizeze mai multe hub-uri industriale în România, printre care unul la Iaşi (nord-est), cu centre de cercetare după model singaporez, şi unul în Cluj (nord-vest), care să transforme oraşul într-unul asemănător Silicon Valley, a declarat ministrul delegat pentru Mediul...
Iaşi: Viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt, susţine primarul municipiului Primarul Mihai Chirica a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt.
Iaşi: Vor demara studiile de fezabilitate pentru viitorul spital regional de urgenţe Primarul interimar Mihai Chirica a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la sfârşitul acestei săptămâni la Iaşi vor sosi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Investiţii, pentru a demara procedurile în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru viitorul spital regional...
Iaşi: 40 de medici sprijiniţi în activitatea de cercetare postdoctorală prin intermediul unor burse Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, finalizarea implementării unui proiect "Studii postdoctorale în domeniul eticii politicilor de sănătate", realizat în parteneriat cu UMF "Iuliu Haţeganu" din Cluj.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Dîncu: În septembrie putem da drumul primului lot din proiectul spitalelor de urgenţă Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în luna septembrie ar urma să fie pornit primul lot din proiectul spitalelor regionale de urgenţă.